Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2008.

Tekee, tekee, vaan ei saa valmista

Kuva
Miten sitä valmista tulisikaan, kunnei osaa keskittyä yhteen juttuun kerrallaan, vaan vääntää yhtä jos toistakin tekelettä vuorotellen.

Ensinnäkin se ristipisto.... alkoi taas tökkiä, vaikkei jäljellä ole kun muutama hassu pisto.

Ikuisuusprojektiksi muotoutunut miehen kokonaan musta villapaita etenee kerros silloin, toinen tällöin metodilla. Hämäriä mielikuvia palautuu mieleen siitä, että taisin ajatella sen valmistuvan synttärilahjaksi. Synttäreihin on enää pari viikkoa. Ei mahiksia.

Esiin on kaivettu viime kesän Modasta 4/2007 aloitettu jakku. Langat, oikein ohjeenmukaiset Teeteen Kamenat ostin heti lehden ilmestyttyä, ihastuin niin malliin. Tiheyden kanssa tuli ongelmia. Ohjeessa oli 3,5 puikot, vyötteessä suositus 2,5. Ja minun kun pitää tehdä yleensä 0,5 mm suositusta pienemmillä puikoilla. Lopulta päädyin pienempiin puikkoihin ja isompaan silmukkamäärään. Kun työ oli edistynyt n. 10 cm, huomasin koon silti mättävän. Muut projektit tunkivat itsensä edelle ja työ uhkasi ufoutua.Nyt k…

Sukka-analyysi

Kuva
Neulontai haastoi kertomaan sukanteosta.

Kudon sukkia yleensä tarpeeseen. (Vaikkakin omat lapset tuntuvat kärsivän ainaisesta sukkapulasta.) Tarpeeksi lasken myös lahjaksi annetut sukat, joita myös tulee tehtyä. Varastoon ei sukkia jää. En osaa tehdä neuleita varastoon - mitä nyt syksyllä saatan aloittaa joululahjojen teon "hyvissä ajoin". Vaikka moneen kertaan olen suunnittellut tekeväni sukkia myös hyväntekeväisyyteen, suunnitelmaksi on jäänyt.

Mallina on yleensä ihan tavissukka, tavis kantapäällä. Helppoa ja yksinkertaista. Toisaalta en oikein ymmärrä reikien päälle sukissa. Ehkä kesäksi, itselle, ohuesta puuvillalangasta.... hmmmm.... Palmikoita kyllä, paitsi ei lapsille, sanovat niiden painavan. Tiimalasikantapäätä olen kokeillut, mutta se ei tunnu meidän jalkaan istuvan. Esikoisenkin sukat jouduin purkamaan, kun valitti ettei pysy jalassa. Kärjestä aloitettavia sukkia olen tehnyt jämälankaoperaatioissa.

Lankana käytän yleensä Nallen paksuisia lankoja, Fabelit on myös…

Neuletaukoa

Viime päivinä on ollut pientä hiljaiseloa neulerintamalla.
Kaivelin keskeneräisten töiden varastoa synttärilahjaurakan jälkeen. Ja kauhistuksekseni löysin siskon häälahjan! Keskeneräisenä! Häät olivat kolme vuotta sitten! Tosi hieno tunne. Lahja on ristipistotyö, jossa on hääparin kuva. Kuvasta jäi kesken vain alakulma, annoin lahjan ja otin sen sitten takaisin loppuun tehtäväksi. Ja sinne se on hautautunut muiden töiden alle. Siskokin on varmaan sen jo unohtanut. Päätin kuitenkin tehdä työn loppuun, oli mikä oli. Sitä ole tässä nyt väsäillyt valmiiksi. Oikeastaan ihan kivaakin hommaa. Varastossa on myös pöytäliina, jonka voisi pistellä, jos ei inspiraatio lopu kesken.

Yhtenä iltana tekaisin itselleni kuitenkin pipon siitä Fiestasta. Ei siitä nyt ihan Villapallon ohjeen mukaista tullut. Pysyy kuitenkin päässä. Kuva ehkä myöhemmin.

Lahjat valmiina

Kuva
Pitkällisen pakertamisen tuloksena, saanen esitellä: Kummipojan synttärilahjat!

Ensinnä edestä (huomatkaa tyylikäs nenänkaivuu!). Kuvassa näkyvät myös kivasti kaikki eri väriä olevat napit. Sattunnesta syystä ei nappikauppaan ole ollut pääsyä, eikä huomenissakaan ehdi. Onneksi nuo löytyivät varastosta. Ovat muistaakseni Sinellin koristenappeja. Muoto on kuitenkin niin yksinkertainen että voi ihan oikeinakin nappeina käyttää.


Ja sitten takaa. Tässä muutoin "ei-niin-hyvässä" kuvassa näkyy huppu. Aika kypärämäinen olemus siinä on. Jos olisin ollut fiksu, takakappaleessa menisi palmikkoraita myös keskellä jatkuen huppuun. Nyt on vain nuo olkapäille menevät palmikot.
Malli: Moda 1/2008,malli 50, muuteltu
Lanka: Nalle Colori, väri 861
Puikot: 3
Koko: 2 v, n. 98 cm
Langanmenekki: 290 g

Siis muuteltu on mallineuleen osuus, palmikkokuvio ohjeen mukaan. Kappaleet kudoin yhtenä kainaloihin asti sekä hihat pyöriöön asti. Näin jäi ommeltavaa vain hihojen kiinnitys. (Ompeluko yksi inhokkihommist…

Liian aikaisin nuolaistu

Kuva
Nimittäin eikös viime yönä noussut kuopuksellekin kuume. Kierre ei siis vieläkään loppunut. En sitten tiedä vaikuttaako rokotus, mutta ainakaan niin kipeä nuorimmainen ei ole kuin muut ovat olleet. Hyvin jaksoi leikkiä, eikä kuume tuntunut kovin kovaksi nousevan. Muut ovat vain maanneet sohvalla tai sängynpohjalla, hyvä kun on juoda jaksaneet.

Alkaa pikkuhiljaa kyrsiä tämä kotona kökkiminen. Kyllä sopisi jo kohta muita ihmisiäkin nähdä. Onneksi sentään viime viikolla oli mieskin kipeenä - siis siinä mielessä, että oli edes nimellisesti aikuista seuraa jutella. Mikäli niissä kuumehöyryissä mitään järjellistä sanottavaa keksi.

Tänään sitten kyllästyin myös vihreään Nalleen, niihin kummipojan lahjoihin, ja tartuin järeämpään lankaan. Kyytiä sai messutuliaisina ostettu Big Fabel. En halunnut pipoon mitään kuviota, Fabelin raidat ovat mielestäni riittävän ihanat sellaisenaan. Kuvaan pipo ehti juuri ennen neidin nukkumaanmenoa langat vielä päättelemättä.

Lanka: Big Fabel, väri 672
Puikot: 4
Lan…

Influenssa iski

Täällä sitä on koko porukan voimin oltu influenssan kourissa. Alkoi jo viikko sitten maanantaina ensin sairastui mies, sitten parin päivän päästä minä, jälleen parin päivän päästä keskimmäinen ja loppuviikkon vielä esikoinen. Ainoa, joka on taudilta välttynyt on kuopus. Mutta hän saikin influenssarokotuksen. Olen todella tyytyväinen, että rokotus tuli otettua. Pitkään mietin ja melkein jo jätin väliin, mutta sitten kuitenkin otettiin. Kyllä kannatti. On tämä sen verran tuskainen tauti. Päätä ja koko kroppaa särkee ja jomottaa, kuumetta piisaa. Ja kestää. Vielä eilen illallakin kuume vähän nousi. Keskimmäinen oli tänään kerhossa, mutta väsähti kokonaan sen jälkeen. Vähän jännittää, huomenna ajattelin esikoisen päästää kouluun. Jaksaakohan tuo? Ja torstaina olisi uintiakin.

Kuten arvata saattaa, käsityörintamalla on ollut enemmän kuin hiljaista. Kun pelkät puikotkin painavat liikaa käsiin otettaviksi. Nyt viimeisten parin päivän aikana olen väsäillyt kummipojan takkia minkä olen jaksanu…

Terveisiä messuilta!

Kuva
Äidillä on pinna ollut enemmän ja vähemmän katkeamispisteessä koko viikon. Keskimmäinen on lähes ylittänyt itsensä pinnankiristäjänä.
Onneksi huomasin perjantaina jossain mainoksen Kädentaitomessuista viikonloppuna. Päätin ottaa "lomapäivän" ja suunnata kohti Wanhaa Satamaa silläkin uhalla, että isälle tulee aikamoista suhaamista eri harrastusten välillä kaikkien kolmen lapsen kanssa.

Lähemmäs neljän tunnin kiertelyn tulos:


Kaikki ehdottoman tarpeellista, ellei suorastaan välttämätöntä. Parasta: KAIKILLE langoille on jo suunniteltu käyttötarkoitus. Ei mitään "tastä vois saada jotain kivaa joskus..." vaan selkeä suunnitelma.

Vyyhtivillasta tulee huivi itselleni, Minttumaari tai ehkä Revontuli, malli vielä hakusessa.

Opalista polvisukat, nekin minulle! Toinen kerä ei mahtunut kuvaan.

Steppiä olen haikallut jo jonkin aikaa kokeiltavaksi. Sukat, luultavasti itselleni, koska en malta luopuakaan....

Big Fabelista teen pipon keskimmäiselle, neidillä kun Novita langat kutittaa.

V…