Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2008.

Viikonlopun satoa

Kuva
Ei kuitenkaan sukkasatoa, vaan pari kännykkäpussia tuli väsäiltyä. (Sukkasato jäi aivan nollille koko viime viikon osalta.)

Ensin tuli valtava halu kokeilla onteloneuletta. Nappasin ensimmäisinä käteen osuneet puuvillalankojen loput ja Villapallon kukan ohjeen ja tässä on tulos:


Malli: oma, kukka Villapallolta
Lanka: Novitan Mini (kelt.) ja Suvi (oranssi), muistaakseni
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 26 g

Siis _oikeasti_ kuvassa on sama pussi kahteen kertaan, käännettynä, vaikka eri kokoisilta näyttävät. Ei osannut kuvaaja ottaa millilleen samalta etäisyydeltä kahta kuvaa :-)
Yllättävän helppoa neulominen oli, alkukangertelun jälkeen. Oli "pakko" saada vielä 8-aloituskin. Se oli tehtävä kahdessa erässä, ei millään päässyt kahdella langalla alkuun.
Pussi menee Jemma-nimiseen paikkaan. Sellaista ei meillä yleensä tapahdu - korkeintaan joku työ voi vahingossa olla hyvissä ajoin olla valmis, ja joutuu hetken odottelemaan, mutta muuten ei jemmaan mitään tule tehtyä.
Onpas nyt lahja valmiina, …

Shedir-pipo

Kuva
Huh, mikä urakka, eikä lopputulos edes kunnolla näy!
Pojan pipo valmistui ja on jo parina päivänä ollut koulussa päässäkin.Malli: Shedir Knittystä
Lanka: Flotte Socke Stretch Ringel 4-fach, väri 3022
Puikot: 2,5
Langanmenekki: 36 g


Ohjetta ohuemmalla langalla ja pienemmilä puikoilla tuli piposta sopiva meidän 8 v:lle. Kavennukset piti kertaalleen purkaa ja tehdä yksi mallikerta lisää. Olisi ehkä juuri ja juuri mennyt, mutta nafti oli, suosiolla purin.

Malli oli kiva tehdä ja sen oppi ulkoa nopeasti. Urakkaa oli siinä mielessä, että langan raidoitus aiheutti haastetta mallineuleen tekemiseen. Ja tietysti osansa oli "uusinnallakin".

Itse en olisi tuota lanka-malli yhdistelmää valinnut. Lähtökohta oli tehdä herralle ohut syys-/kevätpipo, joka ehkä pysyisi päässä ja olisi sen verran mieluinen, että ei heti ekoina päivinä katoaisi... Esittelin lankavaihtoehdot ja tämä oli pojan mielestä paras, kun siinä oli ruskeaa kuten koulutakissakin. Malliksi olin ajatellut jotain yksinkertaista rib…

Pikkusukkia

Kuva
Kaksi paria uunista ulos.
Kummatkin samaa kokoa 25-26, kummatkin kärjestä aloitettuja.

Ensimmäiset omalle pikkuneidille Fabelista. Kärjestä aloitin, koska lankaa oli vain tuo yksi kerä ja halusin tehdä mahdollisimman pitkät varret, eikä ollut aavistustakaan kuinka pitkät voisi tehdä. Vielä olisi pitemmätkin saanut olla. Tuossa vaiheessa alkoi vaan tuntua siltä, että ehkä jo riittäisi ja vaakakin sanoi, että lähellä jo ollaan. Ajattelin, että puikot ei paljoa paina ja vähän saa olla varaakin. Lopputulos: á 18 g. Raitojen tasausta en edes ajatellut, sen verran oli heittoa ja pelkoa kuitenkin langan loppumisesta.
Mallina on muunnelma Tikrun Rise and Shine -sukista. Mallineuletta ei ole kuin jalkapöydän päällä ja varressa etupuolella, takana on resori, jotta pysyisi varmemmin paikoillaan. Kuvio on myös ohjeen mallia kapeampi. KUvassa mallineule ei näy, mutta luonnossa antaa kivan elävän pinnan.


Malli: Tikrun Rise and Shine -muunnelma
Lanka: Fabel (väri 901)
Puikot: 2,5
Koko: 25-26
Langanmenekki:…

Purkuun vaan

Kuva
Viikon sukkasaldo kutistui yhteen domino-sukkaan ja senkin kohtalo on tulla puretuksi. Malli on suoraan 80-luvun housumallia: ylhäältä leveät ja alhaalta pillit!Suurin syy taitaa olla, että nappasin Knit Picksin sukkapuikkopaketista vahingossa 2,75 puikot 2,5 sijasta. (Merkinnät paketissa on hieman sanoisinko epäkohdallaan). Varsinkin kun meikäläinen yleensä käyttää normaalia pienempiä puikkoja! Laiskuuttani en sitten viitsinyt vaihtaa enää pienempiin kun huomasin erehdyksen.... Eihän siitä tule kuin sutta ja sekundaa.
Alkuun näytti siltä, että jälki on kuitenkin ok ja jatkoin. Nilkka jäi löysäksi ja tein niistä paloista vielä pienempiä. Ja niinhän siinä kävi, että jalkapöydän päällinen tulikin liian tiukaksi. Ensin luulin, että johtui siitä, että terä oli vielä liian lyhyt. Kuvanottovaiheessa olin jo kaksi kertaa pidentänyt terää, eikä vieläkään istu. Luovutan.

Sitä paitsi värit on ihan erilaiset miltä näytti kuvassa ja vielä kerässäkin. Kun katsoin Garnstudion sivuilta Fabelin värejä,…

Lapaset sukkien keskelle

Kuva
Alkoi tympimään sukkatehtailu, joten kaivoin esille puolivalmiit lapaset. Valmiina ovat olleet jo jonkun päivän, laitoin prässäytymään pyyhkeen sisälle, mutta kastelin vähän liikaa ja kuivuminen kesti...Malli: Haavisto, nro 79
Lanka: Nalle ja Nalle Colori (832)
Puikot: 2,5
Koko: 8 v
Langanmenekki: 52 g

Kuten kuvasta näkyy, lopputulos ei ole paras mahdollinen. Kuvio ei erotu kunnolla taustasta, joka on tosi värikäs. Suuosa rullautuu prässäyksestä huolimatta ja muutenkin jotenkin omituinen koko tuotos. Herra 8 v. valitsi itse langan (colorin), joten on luvannut kaikesta huolimatta lapasia käyttää (Kunnes ne - tai ainakin toinen - salaperäisesti koulumatkalla katoaa...)

Lapasista piti tulla pelkästään colorista tehdyt. Mutta kyllä oli kamalan näköistä! Monista blogeista olen lukenut jonkun langan olevan "migreenilankaa", vaikka lopputulos on mielestäni ollut ihan ok. Vaan tämä lanka! Ei suinkaan migreenilankaa vaan suorastan oksennuslankaa! Siis mistään ei ole niin järkyttävää …

BB-sukat

Kuva
Sukkasadonkorjuu on alkanut. Heinälatoon kannettiin ensimmäiset korret:

Alkulämmittelynä pienemmät kokoa BB tehty BB:tä katsellessa. Alkoi kuulua tytöiltä valitusta, että nukeilla on (yhteensä) vain yhdet villasukat, niistäkin toinen kadoksissa... Nukeista ainakin kolme siis vailla sukkia. Ensimmäiset valmistui, seuraavat sitten seuraavien sukkien jämistä. Tätä lankaa ei juurikaan jäänyt - suunnittelin tekeväni myös lapaset BB:lle, mutta ei riittänyt lanka!

Seuraavana valmistui oikeankokoiset sukat, kummipojan veljelle.Malli: tavis
Lanka: Nalle Color
Puikot: 2,25
Koko: Baby Born
Langanmenekki: 12 g

Malli: tavis (myös päällä 2o, 2n -resori)
Lanka: 7 veljestä moniraita 836
Puikot: 3,75
Koko: 34
Langanmenekki: 77 g

Nyt olenkin keskittynyt saamaan dominosukat valmiiksi. Hyvältä näyttää toistaiseksi, ainakin yksi sukka valmistunee ;-)Pinwheel valmis!

Kuva
Tämän tekstin kirjoitin melkein kokonaan jo maanantaina illalla, vähän jäi kesken ja sitten näppis teki tenän (langaton näppis, eikä varapattereita tietenkään oikeaa kokoa...) Onneksi luonnos oli talletettuna! Olkaapas hyvät:


Siis vihdoinkin! Kaiken taistelun jälkeen sain takin valmiiksi, vaikka Sukkasadon keräily alkoi jo syyhyttää sormenpäitä, sitkeydellä jopa päättelin langanpäät ennen sukkien aloittamista.

Takki oli kyllä mukava tehdä ja kaikesta huolimatta valmistui mielestäni nopeasti. Nuo takkiprojektit kun tuppaavat venymään... Nopeamminkin olisi tullut, jos ei olisi ollut pakkotaukoa langan loppumisen (tai väärässä paikassa olemisen) takia tai jos olisin tyytynyt tekemään kaksi hihaa kuten useimmat - kolmessa on viehätyksensä, mutta tarpeetonhan se on, kun meidän neidillä on vain kaksi kättä... kolmannen hihan verran tuli siis purettua. Hitain osuus ehdottomasti oli tuo I-cord -reunus, jota tein pienen ikuisuuden. Ai niin, siitäkin purin melkein 3/8 ympyrän verran, kun huomasin…