Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2008.

Ehdinpäs sittenkin!

Kuva
Nimittäin kartuttamaan sukkasatoa vielä yhdellä parilla!
Vaikka näytti jo siltä, että tökkii niin pahasti etten millään innostu tekemään toista simpukkasukkaa enää lokakuun aikana. Kaikki muut työt innostivat huomattavasti enemmän. Sekä keskeneräiset että suunnitelmissa pyörivät.

Joku omituinen inspiraationpoikanen iskeytyi päähäni tiistaina ja aloin tikuttelemaan sukkaa kuin viimeistä päivää (vaikka se viimeinen päivä on vasta tänään...). Tänään sitten sain kuin sainkin sukan valmiiksi! Tavallisesti toisen sukan syndrooma ei pahemmin iske edes perussukissa, ehkä siksi, että valmistuvat kuitenkin kohtuullisella nopeudella. Tähän pariin hyytymys iski tosissaan. Ensimmäisen sukan kanssahan tappelin kantapään kohdalla oikein urakalla. Kun vihdoin sain sen onnistumaan, loppu varresta tuli kuin itsestään. Toisen sukan kanssa kantapää onnistui kertaheitolla (tietysti, kun oli malli vieressä), mutta varsi kesti ja kesti ja kesti...

Ilman sukkasadon mukanaan tuomaa lopputsemppiä sukkarukka olis…

Hupsis!

Aloitin tuon edellisen postauksen jo torstaina, mutta tämän kuumetaudin kourissa en enää postannut. Enkä huomannut muuttaa julkaisupäivää. Leikkikää, että bloggaus oli luettavissa jo torstaina!

Neuleet ei etene, kun ei oikein jaksa edes istua. Nyt mennään jo parempaan suuntaan, enköhän taas kohta jotain saa aikaan.

Ja taas....

Kuva
... piti vääntää kännykkäpussi. On lasten serkkupojalla juhlapäivä ja hän on armoton Duudsons-fani. Kummitädiltään jo sain "Duudsons-sukat" eli oikeasti tietenkin Jussi-sukat. Minä sitten näpertelin teemaan sopivan Jussipussin. Onteloneuleella tämäkin, nyt vain yhdeltä puolelta kuva.


Malli: vähän osviittaa Novita syksy/2005
Lanka: 7-veljestä harmaa (043) ja punainen
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 26 g

Eilen oli taas tapaaminen Jumbossa, kiitoksia hyvästä seurasta kaikille mukana olleille. Marsulta taas lensi juttua, niin että kippurassa sai nauraa. Kio esitteli lankaihanuuksia, jotka olisi kelvannut monellekin. Ja Meri selvitti vaikeinpienkin ohjeiden salat. Erityiskiitos Anittalle kahvista! Harmi, että tällä kertaa Noutaja saapui niin nopeasti, kyllä olisin mielelläni istuskellut seurassanne loppuun asti. Seuraavaa kertaa odotellessa!

Hyväntekeväisyyssukat

Kuva
... niin kai näitä voisi kutsua. Kaksi paria sukkia päiväkotiin varasukiksi. Taisi olla Satu, jolta idean nappasin. Heti sen jälkeen olikin täällä paikallislehdessä juttu Martoista, jotka olivat tempauksena kutoneet villasukkia päiväkoteihin. Kun ei tahdo olla lapsilla villasukkia, vaikka täällä etelässä kumisaappailla kohta tallustellaan ympäri talven ja varpaat paleltuu. Omalta osaltani harjoitin paikallista hyväntekeväisyyttä ja tikuttelin tarhaankin sukat. Koska ryhmiä on neljä, ajattelin neljät sukatkin tehdä, mutta taitaa toistaiseksi jäädä kahteen. Alkaa jo vähän tökkiä. On jäänyt Simpukankuori-sukkakin toistaiseksi yhteen.Pienemmät: Lanka: 7-veljestä Jättiraita (827) sekä tuntematon jämäkerä ilmeisesti akryyli-sekoitelankaa
Koko: 24
Langanenekki: 43 g

Isommat:
Lanka: Jussi (782), kirkkaampi tuntematonta jämää, ilmeisesti myös akryylisekoitetta
Koko: 30
Langanmenekki: 68 g
Molemmissa puikot: 3,5

Tavissukat, tavis kantapää, jalkapöydän päällä resoria, jos sopisi vähän erimuotoisille j…

Vaikea Virta

Kuva
Innolla tartuin puikkoihin ja Step-lankaan - vihdoinkin pääsen aloittamaan kauan mielessä olleet Virta-sukat. Vaan joopa joo...

Lankahan oli ihan liian ohutta ohjeeseen (jossa suositeltu tiheys oli 23 s). Lisäsin ja lisäsin silmukoita, mutta sitten kuvio meni jo vähän kapeaksi. Ei muuta kun lennossa vaihtamaan kuviota ja ensimmäisenä mieleen tuli Nancy Bushin Knitting Vintage Sock -kirjasta Shell Pattern, joka on myös jonkun aikaa ollut "joskus vielä tämänkin teen"-listalla.

Vaikka sukka oli kärjestä aloitettu, näppärästi tein ohjeen mukaan. Kuvio on ok toisinkin päin, ei juuri eroa huomaa. Kaikki sujui siis vallan hyvin.

Kunnes pääsin kantapäähän. Ei missään nimessä taaskaan tiimalasia. Mutta edellisten kertojen virheestä - kun jalkapohjan pituuteen lisää vielä "kantalapun" kavennukset pohjasta tulee pitempi kuin on arvioitu. Eli siis tällä kertaa lyhempi.... purkuun ja uudestaan. Seuraavalla kerralla ok.

Seuraava briljantti idea oli, että kuvio voisi alkaa heti &q…

Nyt se levisi meillekin!

Kuva
Nimitäin Hello Kitty -innostus. Neidin kaverilla on synttärit ja kysäisin äidiltä, että olisko tarvetta pipolle, lapasille, sukille, huiveille... ja ylläri ylläri pipoa ja teemana Hello Kitty. Tähän asti meidän neidit eivät mitenkään erityisesti Hello Kitty -krääsän perään ole olleet, mutta valmiin pipon nähtyään molemmat ilmoittivat haluavansa samanlaiset.... Varsinaista pipo -tarvetta ei kummallakaan olisi, mietitään.

EDiT: Saatiinhan se kuvakin, kun tarpeeksi kauan yritettiin!
Nyt vaan jänskätään pääseekö Neiti sinne synttäreille - kaikki muut on jo kaatuneet kuumeisina sängynpohjalle paitsi tämä yksi!
Malli: vanhoista pipoista sovellettua
Lanka: Novita Kolibri, väri 018
Puikot: 3,5
Langanmenkki: Edit: tasan 50 g


Lankana Kolibri sen takia, että Synttärisankari kutiaa helposti. Eikä nyt ollut paksua ei-kutiavaa villalankaa varastoissa. Ostoksilta yritän toistaiseksi välttyä ja käyttää varastoja pois. Toivottavasti on riittävän lämmin näin syyspipoksi.

Kirjailu on kyllä vihoviimeistä hommaa…

Vihdoinkin kuvia!

Kuva
Kuvaaja, kohteet ja olosuhteet osuivat vihdoinkin yhteen.
Ensinnä kuvattiin Revotuli II, päivitin kuvan oikeaan blogikohtaan.

Sitten pääsi kuvaan myös viimeinkin valmistuneet seiskaveikka-sukat. Miten voikin kestää sukan kärjen tekeminen monta päivää? Tietenkin siksi, että aloittaakin toisen työn ja vielä kolmannenkin....Malli: tavis
Lanka: 7 veljestä raita (894)
Puikot: 3,5
Koko: 29-30
Langanmenekki: 74 g

Mitään sen suurempaa ei näistä sukista ole kerrottavana. Neiti ei oikeastaan olisi tarvinnut paksumpia villasukkia, mutta näki langan (josta piti tulla kummipojan sukat) ja ihastui siihen suunnattomasti: "Äiti, teetkö sä mulle tästä sukat? Ihan kun olis suklaata ja banaania ja vanilijaa, niinkun siinä meijän jätskiannoksessa!" Pakkohan se oli tytölle siitä sukat tehdä. Kerrankin oikein toivottiin muuta kuin (vaalean)punaista!

Kaikkea pareittain

Kuva
Valmistuihan se toinenkin Shedir-pipo kun tarpeeksi väänsi. Maanataina sain valmiiksi ja eilen jo matkasi uuden omistajansa päähän. Sopivan kokoinen oli - omaan päähäni oli vähän turhan syvä.

Kuva napattiin noin vain tasona äkkiseltään. Jostain syystä tästä taloudesta ei muka löydy yhtään sopivan kokoista palloa tai kipppoa...Malli: Shedir,
Lanka: Mayflower Cotton 8, väri 506
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 48 g


Langanmenkki oli kiinnostava juttu: valmis työ siis painoi 48 g, toisen kerän jouduin aloittamaan noin kymmenen kerrosta ennen loppua! Ja kun punnitsin toisen kerän (kun sitä oli siis jo käytetty) painoi se 47 g. Eli ensimmäinen kerä oli _todella_ vajaa ja jos olisin aloittanut työn toisesta kerästä, se olisi riittänyt yksinään. Enhän tajunnut punnita keriä etukäteen...

Oikeat silmukat piti sitten todellakin tehdä kiertäen, että sain piposta napakamman. Olisi pitänyt muistaa ja uskoa heti alkuunsa, että puuvillaneuleessa on _pakko_ tehdä oikeat silmukat kiertäen, jos napkkaa haluaa.

Palm…

Revontuli II

Kuva
Toinen Revontuli-huivi valmistui ja tällä kertaa pääsi heti pingotukseenkin. Reipas minä! Nuo viimeistelyhommat kun tahtoo aina venyä. Kaivoin huivin esiin, kun piti saada tehdä vähän isompaa työtä ja ennen kaikkea isommilla puikoilla! Aina loppua kohden työt yleensä tuppaavat hidastumaan. Varsinkin nämä levenevät tapaukset hyytyvät. Pienen tauon jälkeen eteni kuitenkin mukavasti.

Lanka on Evillan liukuvärjättyä villaa, kuinkas muuten. Väri A-73, vihreä-ruoste-keltainen. Lankaa keriessä näytti siltä, että ruosteen-väristä on ihan tuhottomasti, mutta näin valmiissa työssä huomaa, että ruskeaa onkin kahta sävyä.

Ihan nätti huivista tuli, varsinkin ruskeasta reunuksesta lopussa tykkään. Vaikea sanoa, koska värit eivät todellakaan ole minulle sopivia. Mutta tämä onkin pukinkonttiin, ensimmäinen valmisunut! Lisäykset tein tarkoituksella langankierroilla, enkä silmukoita nostamalla. Tuli vähän ilmavampi ja sopii hyvin malliin. Korostaa enemmän muotoa. Tyytyväinen olen.

Kuvan lisään kunhan hui…