Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2009.

Siilit

Kuva
Lopultakin saan kuvan siililapasista - valmistuivat juuri ja juuri joululahjaksi vanhemmalle tyttärelle. Silmiä (pienet puiset helmet) ompelin vielä aattoyönä kiinni ja tuppasi menemään läpi molemmilta puolilta, niin että siilit oli lentää pihalle saman tien... Ei sentään.Malli: Siililapaset
Lanka: 7 veljestä Raita (väri 894) ja Tango Fani (väri 687)
Puikot: 3,5
Koko: 120 cm
Langanmenekki: 64 g

Oli se sitten vaivan arvoista lopulta. Neiti on innoissaan ja nyt lapasia pitäisi pitää tarhassakin. Ihanaa oli myös, kun tarkkasilmäinen tytär huomasi, että lankahan on samaa kuin syksyllä saamissaan sukissa. :-) Onneksi auttoi selitys, että tontut on varmaan huomanneet, että sulla on noi sukat ja tehneet sitten samanlaiset lapasetkin.... Meillä uskotaan ihan täysillä joulupukkiin vielä!

Vihdoin ensimmäinen valmiina

Kuva
Vihdoinkin virallisesti ensimmäinen tämän vuoden puolella valmistunut tuote - johan oli aikakin! Tadaa: Hello Kitty - pipo.


Malli: Novita syksy 2005 (Jussi-pipo)
Lanka: 7 veljestä Raita, väri 855, kirjaluun 7 veljestä
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 52 g

Edit: vihdoinkin kuvan siirto onnistui! Mies väittää, että ongelmat johtuivat siitä, että kuva oli liian suuri. On ne ennenkin olleet, eikä ongelmia ole ollut.... Laitoin kuitenkin pienemmällä pikselimäärällä ja onnistui - olikohan Mies sittenkin oikeassa? Voiko olla?

Pipo on ollut valmis jo viikon verran, mutta kirjailu odotutti itseään, yllätys, yllätys. Nyt oli kuitenkin pakko tehdä valmiiksi, kun pipo on menossa synttärilahjaksi ja juhlat on huomenna.
Ihan en ole tyytyväinen rusetin reunojen muotoiluun, muuten ok. Tällä kertaa kirjailu ei tuntunut ollenkaan tuskaiselta, vaan valmistui suorastaan reippaaseen tahtiin. Hyvä, hyvä.

Ja jälleen kerran lupasin omillekin tytöille tehdä Hello Kitty -kevätpipot. Harmi, ettei varastossa ole yhtään vihreä…

Viime vuoden saldo

Laskeskelinpa minäkin vuoden aikana kerääntynyttä satoa. Ihan koko vuotta ei ole mukaan laskettu, koska bloggauksen aloitin vasta helmikuussa. Tässä siis blogin perusteella laskettu saldo:
lasten villatakki x 3
tunikat x 2
miesten villapaita
lapaset x 8
sukat x 18
päähineet x 9
kolmiohuivi x 3
muut kaulanlämmittimet x 2
kännykkäkotelo x 4
nalle x 2
nukenvaattet: takki, mekko ja 2 x sukatLankaa kului 4592 g. Tässä luvussa ei ole vielä viimeisiä joululahjoja mukana - vaa'asta loppui taas patterit. (Olivatkohan jo valmiiksi huonoja, juurihan uudet ostin!) Eli lopputulos todennäköisesti on lähellä viittä kiloa.

Koko vuoden saldoon voidaan vielä lisätä Nalle-langasta tehty neuletakki itselleni. Se ainakin valmistui tammikuun aikana, muita valmiita neuleita en tammikuulle keksi, joku sukka- tai lapaspari saattoi silloinkin valmistua.

Langankulutukseen en osaa juurikaan kommentoida mitään, onhan tämä vasta ensimmäinen vuosi kun varsinaista tilastoa lasken. Kuukautta kohti noin puoli kiloa lankaa, re…

Hyvää Uutta Vuotta!

Kuva
Hei kaikille pitkästä aikaa!

Neuleähky iski joulun jälkeen urakalla, meni päiväkausia (!) etten kutimeen koskenutkaan. Äidin huokaus: "Ihanaa, saa kutoa mitä haluaa!" muuttui muotoon: "Ihanaa, ei ole pakko kutoa!". Niin käy, kun joululahjatekeleitten urakka valmistuu vasta aatonaattoyönä! Valmiiksi silti kaikki saatiin, mutta kuvat unohdettiin ottaa, joten lahjabloggauksia tulee sitä mukaan kun/jos kuvia saadaan lahjotuilta.

Lahjakääröihin päätyivät siililapaset, kauluri, epäonniset dominosukat ja vähemmän epäonnistunut Revontulihuivi.

Hankalin, aikaavievin ja hermojaraastavin lahja oli kuitenkin asustesetti siskonpojalle. Tässä kuva onnellisesta (?) omistajasta uusissa vaatteissaan. Nämä siis ainoat lahjat, joista kuva muistettiin ottaa.Malli: omia, eri ohjeista katseltu mittoja
Lanka: Lidlin sukkalanka, väri 301
Puikot: 2,5
Koko: 86 cm
Langanmenekki: vajaat 300 g


Hermoja raastava osuus oli "onnistunut" mallineuleen valinta. Kuvasta tuskin saa selvää, mutta te…