Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on huhtikuu, 2009.

Homma lapasessa

Kuva
eikä mopokaan (vielä) ole karannut hanskasta näitten kevätinspiraatioiden kanssa. Kaikesta huolimatta jätän fufoilun väliin. Oikeastaan ei edes kovin montaa ufoa ole nurkissa pyörimässä, nyt kun nämä seuraavaksi esiteltävätkin on tehty. Mitä nyt muutama ihan ikuisuusprojekti on, mutta ei lasketa niitä nyt tähän....
Sylviäkään en vielä ufoksi laske, vaikka onkin ollut prässäytymässä jo pari viikkoa :-) Se kyllä valmistuu, viimeistään syksyksi. Nyt alkaa olla jo liian lämpimät ilmat sen käyttöön ja vuoria pitää vielä miettiä.

Mutta siis valmistakin on saatu:
Sukat, pitkät, fabelista, ranskalainen kantapää. Aloitettu varresta, mutta käytetty kerä paria metriä vaille loppuun. Siinäpä se. Onneksi kerät alkoivat samasta kohtaa, kohdistuivat raidat melkein itsestään. Kolmaskin kerä oli, mutta se jäi korkkaamatta.
Tykkään väristä valmiissakin sukassa. Onneksi ne onkin mulle!


Malli: Perussukka, ranskalainen kantapää
Lanka: Fabel, väri 911
Puikot: 2,5
Koko: 36
Langanmenekki: vajaa 100 gSitten nämä lap…

Lupaukset pidetty!

Kuva
Muistattekos, kun joskus aikoja sitten tein Hello Kitty pipoja lahjaksi ja omat tytöt kinusivat samanlaisia. Silloinhan lupasin, että teen sitten kevääksi Kitty-pipot. Pikkuhiljaa alkoi olla aika täyttää lupaus.

Ensimmäinen Neiti Vihreälle oli helppo tapaus: varastosta aiemmin juuri tähän projektiin (tarjouksesta) ostetut Spektri-kerät puikoille. Valmista olisi tullut hujauksessa, jollen olisi purkanut työtä paria kertaa. Ensin liikaa silmukoita, sitten liian vähän. Ja pitihän se vielä kirjoakin. Plääh.

Toinen osottautui yllättäen vieläkin helpommaksi - vaikkakin ensin neiti ilmoitti haluavansa pipon samasta langasta kuin pikkusiskonsa. Ok, mutta lankaa oli jäljellä enää vajaa kerä ja piposta pitäisi tulla isompi... (Eihän Isompi Neiti koskaan halua vihreää tai ainakaan samanlaista kuin siskolla!) Onneksi kelpuutti keltaisen kaveriksi. Huh. Tällä kertaa kokokin osui kerta heitolla oikeaan. Ja kaiken huippuna: "Äiti, mä en haluis tähän sitä kissaa..." Voi, kirjontakin jäi väl…

Pääsiäiskoreja

Kuva
Kyllä se meillekin pääsiäinen tuli.
Viikolla keksin, että olisi kiva, jos lapsilla olisi suklaamunia varten oikein omat korit. Eikä aina niitä iänikuisia muovikippoja, joita meillä on harrastettu.
Rohkeana tyttönä tartuin virkkuukoukkuun - virkkaushan ei mitenkään ole se mun juttu muuta kun sen verran, että perusteet on hallussa. Mitään ruutuvirkkausta haastavampaa en ole kokeillut.

Jämäkerälaatikosta kaivoin esille puuvillalanganloppuja ja toisen omistamistani koukuista. Ohjeenkin sovelsin lähes omasta päästäni. Vähän vaan Ravelryä vilkuilin, mutten löytänyt mieleistä ohjetta.
Tässä pikaisesti napattu kuva ennen suklaamunien hyökkäystä.


Malli: oma
Lanka: Novita Mini (kelt. 258 ja vihreä 368), turkoosi ja sininen tuntemattomia, mutta selvästi samaa lajia
Koko: pohjan halk. n. 10 cm
Langanmenekki: yht. 148 g


Miniä oli kahta lajia, muistaakseni keltainen on sitä vanhempaa lajia, eli selkeästi paksumpaa versiota. Ei olisi voinut yhdistää. Tai siis näillä taidoilla ei... Lankojen vyötteissä o…

Sipulitipu

Kuva
Mikä pääsiäiskoriste on sipuli? Voihan sillä, värjätä kananmunat. Sipuli tästä kumminkin tuli.


Onneksi koristelu vähän paransi tilannetta:Malli: Garnstudion pääsiäiskanat ja -munat
Lanka: Nalle, koristeluun Kotiväkeä ja tuntematonta puuvillalankaa (tipu),
Lidlin sukkalanka, väri 301 (muna)
Puikot: tipu 2,75 ja muna 2,25
Langanmenekki: 13g ja 6 g


En osannut vielä päättää mihin koristeet laitan ja montako tarvitaan. Toistaiseksi ovat koekappaleita. Nopeasti valmistuvat, äkkiä tekee lisää. Tipu ainakin kaipaa kaveria ja yksinäiseltä tuo munakin näyttää.
Voi olla että tiput päätyvät vähintään pääsiäisen jälkeen tyttöjen leikkeihin. Nyt jo oli riita lähellä, kun oli vain yksi tipu. Senkin äiti sitten takavarikoi. Tylsimys.

Peruspipo

Kuva
Pitkästä aikaa...

Tämä pipo on ollut valmiina ja käytössäkin jo parisen viikkoa (!), bloggaaminen vaan on jäänyt. Uusi pipo oli tarpeen, kun ilmat lämpenivät niin, että fleecevuorinen talvipipo alkoi hiostaa liikaa. Nimenomaan uuden pipon tarvitsin, koska edelliset eivät kertakaikkaan pysy päässä. Pääni on ilmeisen omitusen muotoinen, koska kakki pipot tuntuvat nousevan aina jonnekin päälaelle, ainakin pois korvilta, oli malli mikä tahansa. Käsittämätöntä. Tällä kertaa valitsin malliksi lapsilla hyväksi todetun Novitan Jussi-pipon. Ja kyllähän se monia muita paremmin meikäläisenkin päässä tuntuu pysyvän.

Malli: Novitan Jussi-pipo
Lanka: Novita 7-veljestä Polkka (väri 884)
Koko: aikuinen
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 48g


Kuva on taas mitä on.... Omasta päästä kun on hankala ottaa kuvia, eikä kukaan suostunut malliksikaan. Oikeasti pipo ei ole noin littana, ei mikään baskerimallinen vaan siis peruspipo. Värit, no... eiköhän kaikki ole jo Polkan oikeastikin nähneet...

Langaksi valitsin siis va…