Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2009.

Ongelmia vaikka muille jakaa

Yritänpäs taas välillä bloggaillakin. Yhtä tuskaa tämä kyllä on, kun nettiyhteys pätkii vähintään parin minuutin välein. Netissä ei paljon viitsi roikkua, kun vähintään joka kolmas sivunavaus aiheuttaa ilmoituksen, että palvelimeen ei saada yhteyttä. Sitten taas odotellaan koska modeemi suostuisi toimimaan.... ja meillähän on kiinteä nettiyhteys. Ei kovin kiinteesti yhteys silti pysy. Asiaan on (ehkä) luvassa parannusta parin viikon päästä kun saadaan uusi adsl-modeemi.

Selityksistä asiaan:
Olen jo jonkun aikaa väsäillyt itselleni kesäistä neuletakkia. Sellaista, jonka voisi heittää niskaan kun illalla vähän viilenee. Mallikin löyty Elannista. Tykkäsin mallissa monesta asiasta: tehdään ylhäältä alas, kiva etureunan kaarevuus ja vielä reunus.

Reunus se vasta osottautuikin hakalaksi. Tein melkein ohjeen mukaan. Ei olisi kannattanut. Silmukoita tuli ihan liikaa, vaikka poimin vähemmän kuin piti. Näyttikin vähän turhan tiheältä, mutta ajattelin, että tasoittuu parin kerroksen aikana joita pi…

Lahjus

Kuva
Edellisviikolla sai isompi neiti nimpparilahjaksi puuvillaneuleen, jonka vihdoinkin väkersin pakosta valmiiksi. Taisin sitä aloittaa jo vuosi sitten, viime keväänä, tarkoitus oli saada syksyksi valmista. Into hiipui, kun huomasin, että leveyttä puserolla piisaa vähän turhan reilusti.

Nyt sitten päätin tehdä paidan loppuun, tuli mitä tuli. Tarkempi selvittely paljasti, että koko on lähellä 134 cm:tä - ei kun tekemään isompaa kokoa. Lisää pituutta ja heti. Lopputulos on ihan kohtuullinen. Mitä nyt hihat on ylipitkät (kuvassakin resorit käännettynä).Malli: Novita kevät 2007
Lanka: Tennessee: fuksia 537, ruskea 638, valkoinen 011 ja lila nro ?
Puikot: 3,0
Koko: 134 cm
Langanmenekki: 410g


Väreistä fuksia on vanhempaa perua, jostain alesta ostettu ja oikeasti kirkkaampaa kuin kuvassa. Valkoista oli varastossa ja ruskean bongasin myös poistolaarista. Ohjeenmukaista sinistä ei omista varastoista löytynyt ja menekki oli niin pientä, etten viitsinyt koko kerää sitä varten ostaa, vaan korvasin sen vaa…

Tuunailua

Halusin vähän uutta ilmettä blogiin, mutta koodaus ei ole minun juttuni. Siispä surffailin etsien valmiita pohjamalleja ja löysin Elegian ja iTkUpiLLin mahtavan valikoiman Keisarin Uusista Vaatteista!

Tämä keväinen sivivuokko-aihe kolahti eniten - tällä kertaa!

Mitä sitten tekisi, ettei tarvitsisi pestä ikkunoita?

Ruusuja minulle

Kuva
Varmistaakseni äitienpäiväruusut, tein ne itse!Malli: Flowers for Mam
Lanka: sekalaisia jämäpuuvilloja
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 51g


Ravelryä selaillessa (yllätys: etsin Jotain Ihan Muuta) törmäsin näihin ihanuuksiin. Ohjetta luin ja pähkäilin, enkä meinannut ollenkaan tajuta miten kukat tehdään. Eipä auttanut kuin tarttua puikkoihin ja ruveta tekemään ja samalla ohjekin aukeni. Ensimmäinen koeversio ei päätynyt kimppuun vaan tyttöjen leikkeihin.

Ehkäpä ensi vuonna oma äitinikin saa kimpun kukkia!
Myöhästyneet äitienpäiväonnittelut ruusujen kera kaikille äideille!