Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuu, 2009.

Salama iskee sittenkin kahdesti!

Kuva
Uskomatonta!

Juuri kun pääsin hehkuttelemasta edellistä voittoani (ja selitellyt etten koskaan voita mitään) niin kuinka ollakaan salama iski uudelleen. Huomasin että Sukkasadon kirjoneuleosiossa oli onnetar suosinut minua ja Lankaluolan lahjoittamat Sisu-langat olivat tulossa meille päin.

Marikan kanssa oltiin yhteyksissä ja olisin jopa saanut itse valita Sisujen värin. Nuhatukkoinen pääni ei kuitenkaan osannut päättää värivalinnasta. Kuinka ollakaan, mikään hyvistä neuleideoista ei soveltunut juuri Sisulle. Lopulta jätin valinnan Marikan tehtäväksi - onhan se loppujen lopuksi kiva saada värit yllärinä! Ainahan lanka aivan varmasti tulee johonkin käytettyä.

Ystävällisesti Marika vielä lupasi, että jos haluan tilata samalla jotain muuta, niin mukana tulevat. Enhän voinut mitenkään vastustaa kiusausta.... ja laitoin hahtuvakiekon tilaukseen. Värisävy on samaa puna-mustaa kuin huivilangaksi ostamani Pirtin kehräämön karstavilla ja suunnitelmissa on tehdä lovikkalapaset Katiijan malliin.
Huo…

Kauluri, osa II

Kuva
Tästäpä ei taas ole paljon kerrottavaa: nuoremman neidin villatakin seuraksi tein kaulurin loppulangasta. Tai eihän se lanka vieläkään loppunut, varmaan yhteensä vielä kerällinen jäljellä. Eiköhän siitäkin jotain keksitä.

Ohje on mukaeltu Dropsin mukaan. Vähän vähemmän leveyttä alaosaan. Tein joka toisen ohjeen mukaan, joka toisen niin, että neuloin aina täyspitkän kerroksen lyhennettyjen kerrosten väliin. (Lähinnä itselle muistiin.) Riittävän leveä "helma" tuli. Kokonaan ompelin yhteen enkä jättänyt pääntien halkiota.
Malli: Drops 18-6
Lanka: Fabel (151)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 37 g

Mukava tuntuu olevan, käytössä on ollut jo jonkun aikaa. En vaan saanut otetuksi kuvaa.

Takkikin on ollut kovassa säytössä. Eilen huomasin, että ensimmäinen nappi on irtoamassa ja toinenkin melkein. Täytyy ruveta uusiin ompeluhommiin. Taisin olla liian hätäinen - nappien ompelu ei ole lempparihommaani joten taisi tulla tehtyä vähän huolimattomasti. Olisi pitänyt arvata, että Neiti 4v ei ole kaikk…

Ei se mitään aikaiseksi saa

Kuva
Lopahtipa nopeaan Viikon Valmis -projekti... Mitään entistä tekeillä ollutta valmista ei enää toisella viikolla tullutkaan. Sentään yksi kokonaan uusi projekti - ja vielä valmistui!

Tänne eteläänkin sataneiden ensilumien myötä havahduin siihen, että vanhemman neidin pihapuku on kaulasta tosi avonainen. Huivi kiristi ja ahdisti ja kutitti eikä ollut kiva ja vaikka mitä. Kauluri kuulemma kelpaisi (viime vuonna oli pakko saada huivi, ei todellakaan mitään kauluria....) Sopivat langatkin löytyivät äidin varastosta ja ohjekin pienellä vinkillä: "Eiks tää ois aika kiva....?"
Malli:Koko perheen palmikkokauluri (Ulla 03/08)
Lanka: Fabel (911) ja Opal Uni (1999) yhdessä
Puikot: 4,0
Langanmenekki: 60 g


Mallista vielä muutama sana. Eli alkuperäinen idea oli Ullan ohjeen mukainen. Mutta toteutus ei sitten oikeastaan ollenkaan. Paksumman langan vuoksi silmukoita piti vähentää. (Nyt kaulusosassa 80 s, merkitään muistiin.) Halusin tehdä ylhäästä alaspäin, joten kavennukset muuttuivat lisäyksik…

Synttärit

Lankakaupan synttäreille tiistaina minäkin pääsin!
Oikein kivaa siellä oli, tapasin paljon vanhoja tuttuja ja ihan uusiinkin neulojiin tutustuin. Kamera jäi tietenkin kotiin, joten kuvia saatte kurkkia vaikka Kristiinan blogista.

Tarjoilut oli hyviä ja "pientä purtavaa" paljastui kinkkupiirakaksi, kana- pastasalaatiksi sekä vihersalaatiksi. Patonkia ja viiniä riitti myöskin. Sekä suklaata jälkkäriksi.

"Puheitakin pidettiin ja laulut laulettiin..." No ei sentään lauluun asti ylletty, mutta puheisiin kuitenkin. Toimitusjohtaja Erkki Hildén kovasti kiitteli meitä neulojia tärkeimmäksi sidosryhmäksi liikkeelle. Niinhän me olemmekin: ilman meitä ei lankakauppojakaan olisi. Ainoastaan olisin hieman kaivannut esittelyjä uusista tuotteista, joita kauppaan oli ilmaantunut sitten viime käynnin.

Pääsimme myös tekemään jatkoajalla ostoksia ja lopulta myös minun matkaani tarttui - tosin maltillisesti yksi vyyhti Pirtin kehräämön karstavillaa. Siitä muotouu huivi uuden talvitaki…

Viikon valmistunut

Kuva
Ajattelin ottaa teemaksi "Työ valmiiksi viikossa". Tarkoittaen lähinnä, että yksi työ valmiiksi viikkoa kohden. Ei siis koko työtä kertarykäisyllä viikossa (vaikka olisihan sekin jotain), vaan edes jotain valmiiksi joka viikko. On noita keskeneräisiä ja melkeinvalmiita töitä taas nurkissa roikkumassa riittävästi. Muutamankin kun saisi pois.... Uutta himoitsisi väkisin aloittaa, tietenkin.

Tässä viime viikon projekti:Malli: Drops 18-25
Lanka: Fabel (guacamole 151)
Puikot: 3,0
Koko: 110
Langanmenekki: 223 g


Tämän langanhan diilasi Eräs Ikävä Ihminen, joka elokuun lopussa soitti vain kysyäkseen tarvitsenko lankaa... Aikaa lankojen saamisesta neuleen valmistumiseksi kesti siis tässä tapauksessa vajaat kaksi kuukautta. Kohtuullisen nopeaa toimintaa meikäläiselle. Vieläkin nopeampi olisi voinut olla, jos en aina jättäisi näitä päättelyitä ja muita napin ompeluja roikkumaan.

Ohjeessa suurin koko oli 96/104 cm, mutta halusin takista vähän isomman. Onneksi oli kohtuullisen helppo operaati…