Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on joulukuu, 2009.

P, F, I, L, N, T, U, V, W, X, Y ja Z

Kuva
Tämän syksyn suuritöisin "ikuisuusprojekti" löytyi Ravelrystä (link). Kun näin kuutiot pieni matemaatikko minussa heräsi ja pakkohan nämä "Tetris-kuutiot" oli tehdä.
Malli:Woolly Thoughts: Pentacubes
Lanka: 7 veljestä ja Janne
Puikot: 3,0
Langanmenekki: vajaat 500 g


Menivät joululahjaksi samaiselle Herra 2 v:lle kuin edellisen postauksen nukenvaatteet. Olisivat kelvanneet kyllä omillekin lapsille. Meidän 9 v oli vakaasti sitä mieltä, että äidin olisi syytä tehdä toinen satsi ihan omaan käyttöön!

Kuutioita oli kivaa tehdä. Yksittäinen kuutio valmistui suhteellisen nopeasti ja kun palasten välillä piti tauon, ei urakanmakua tullut. Valaistuksen huonoudesta johtuen Z ja X näyttävät olevan samasta väristä, mutta X on tehty ruskealla Jannella ja Z punaisella 7-veikalla. Halusin jokaisesta kuutiosta erivärisen. Melkein tuli jo haasteeksi, mutta onneksi noita vanhoja värejä oli sen verran varastossa, että ei tarvinnut kuin muutama kerä Jannea ostaa uusia.

Ohjeet oli aika selkeät…

Ensimmäiset paljastukset

Kuva
Ensimmäiset joulukuun salaisuudet voi nyt paljastaa.
Pienen sukulaispojan nukke kaipaili lämmikettä ja loppusyksyn kuluessa sain kuin sainkin tehdyksi tämän asustesetin synttärilahjaksi.
Malli: Andrea Kreativ -lehti nro 1402
Lanka: Nalle, tummanharmaa (044) ja Colori (832)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: 130 g


Settiin kuuluu siis puku, pipo, sukat ja lapaset. Kiinnitys on selkäpuolelta tarranauhalla, jotta Herra 2 v saisi sen ehkä itsekin puettua.

Tämän ja edellisten valmistuneiden nukenvaatteiden jälkeen oli kiinitö nukenvaatteille niin täynnä, että enempää ei syksyn aikana niitä enää tullutkaan. (Paitsi yksi juttu, mutta se menikin tonttujen avuksi ja siitä myöhemmin lisää.)

Onneksi myös tuo hirviölanka vihdoinkin loppui! Tarkoituksella tein yläosan pelkästään Colorilla ja noin pienessä määrin se ei (ehkä) ihan niin oksettavalta näytäkään. Loppujen lopuksi lankaa jäi noin metrin verran. Lapasiin riitti juuri ja juuri raidat. Ja harmaatakin jäi vielä jäljellekin, vaikka luulin senkin loppuvan.

M…

Kotelo poikineen

Kuva
Viime aikojen autoprojekteina - siis puolihämärässä autossa tehtävät jutut on olleet kännykkkotelot. Lupasin niitä koulun joulumyyjäisiin. Ettei olisi ihan pelkkiä kakkuja ja pullia vaan.

Tällaisen kasan sain aikaiseksi:Viitisentoista näyttää olevan. Useimmat langat on jämävarastosta. Suurin osa seiskaveikkaa. Onnistuin käyttämään loppuun tuon vihreän langan sekä niissä olevat kuviolangat. Myös ruskea neliraita loppui, sekä sinisen seurana oleva valkoinen (olis sitä, missä oli sinisiä pilkkuja). Sinisestä neliraidasta olisi vielä saanut toisen pussin tehtyä. Pörröisemmät langat on Palmaa, pinkistä saisi vielä yhdet raidat, vaaleaa on vielä reilu puoli kerää, sinistä monen monta kerää.... Yhtensä lankaa kului noin 150 g.

Enemmänkin olisin halunnut tehdä, mutta ei vaan ehtinyt. Varsinkin nuo punaiset ja pörröiset menivät nopeasti kaupaksi. Jokunen jäi eilisestä jäljellekin, siniset lähinnä. Tehdessä ajattelin, että olisi kuitenkin kiva olla jotain paremmin pojillekin sopivia. Nähtävästi…