Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2010.

Revontuli siitä tuli

Kuva
Yritin etsiskellä ohjetta huiviin uuden takin seuraksi (eihän se nyt enää mikään uusi takki ole....) Mikään ei tuntunut tarpeeksi kivalta, joten lopulta luovutin ja tein Revontulen. Harvoin jaksan tehdä montaa työtä samasta mallista, varsinkaan itselle ei ole järkeä tehdä samoja juttuja, kun maailma on pullollaan toinen toistaan ihananmpia malleja joita ei ehdi tehdä! Tämä taitaa kuitenkin olla peräti neljäs revontuli ja toinen itselleni.

Malli: Revontuli
Lanka: Pirtin kehräämön karstavilla 142×2 tex
Puikot: 5,5
Koko: 70×140 cm
Langanmenekki: 145 g

Lanka tuli sitten käytettyä ihan viimeiseen senttiin asti - viimeiset silmukat päättelin vähän pitkäksi jääneellä aloituslangan päällä! Viimeiset kerrokset ei sitten menneet ihan ohjeen mukaiseen kohtaan. Mutta lankaa ei ollut isompaa vyyhtiä ja halusin huivista mahdollisimman ison.

Huivi on jo ollut käytössäkin. Väri sopii täydellisesti takin kanssa yhteen. Eikä se ole ollenkaan liian kuuma työpaikan välillä jäätävässä ilmastossa.

Viikonlopun piri…

Vuoden 2009 satoa

Vihdoinkin jaksoin laskeskella mitä sain aikaiseksi tänä vuonna.

lasten villatakki x 3
mekko
villatakki x 3
lapaset x 6 (edit + ne yhdet, jotka jäivät bloggamatta)
sukat x 10
pipo x 6
kolmiohuivi
kauluri x 2
kännykkäkotelo x 15
nukenvaattet: bikinisetti, villavaatesetti x 2, mekko, makuupussi
koristemunat
pääsiäiskorit
kukat
"palikka"kirjaimet

Mukaan luettuna se huivi ja ne lapaset, jotka valmistuivat ihan loppuvuodesta, mutta eivät koskaan tulleet blogatuiksi. Huivi on kaveri pipolle, eli loppu 7 veikan raitalangasta. Lapaset taas on Fabelista takin ja kaulurin kanssa samaa sarjaa. Ne olivat ihan must-to-do kamaa, kun pakkanen paukkui niin, että pakko oli saada välilapaset rukkasten alle.

Yhteensä valmistunesiin töihin upposi noin 6250 g lankaa (+ 29 g niistä unohtuneista lapasista). Ihan kohtalainen määrä. 2008 lankaa kului helmikuusta alkaen noin viisi kiloa, joten samoissa lukemissa mennään.

Aika pienellä vaivalla olisin saanut lukemat näyttämään pal…

Vielä joulupaketissa

Kuva
Tämäkin tekele päätyi kaikesta huolimatta joulupakettiin. Neiti 4 v katseli nukenvaatelehtistä ja ilmoitti vakaaksi kannakseen, että Lotan (siis nuken) on ehdottomasti saatava makuupussi. Se kun vielä puuttuu varusteluettelosta. Yritin vähän vängätä vastaan, että ei äitillä nyt ole tommosta pörrölankaa... No, asia jäi sitten siihen.

Eräänä iltana mieleeni muistui anopilta saamani lahjalangat. Ne on niitä lankoja, joista Ravelryssä oli keskustelua, kuinka kivaa on kun "hyvää tarkoittavat" ihmiset lahjoittavat lankoja, jotka ovat, hmp, vähintäänkin mielenkiintoisia.
Malli: Andrea Kreativ -lehti nro 1402
Lanka: Lidl Las Vegas, värit FL04 ja FL35
Reunus: Lidl Colorado, väri 0003
Puikot: 4,5
Langanmenekki: 128 g

Siis ensinnäkään kumpikaan lanka ei ollenkaan ole minun väristä, joten alusta alkaen oli selvää, että korkeintaan jokin tehostekuvio voi tulla kyseeseen. Tai sitten jollekin muulle jotain.... Toiseksi lanka osottautui aivan hirveäksi kutoa. Hiosti ihan turkasesti - pystyin kuto…