Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2010.

Virvon varvon!

Virpomispäivä tänään. Vesisade ei lannistanut innokkaimpia noitia, vaikka ovikello pimpahteli normaalia palmusunnuntaita harvemmin.

Pari viikkoa sitten kuulin, että opiskelukaverilleni on syntynyt pieni poika. Heti piti kaivella lankavarastoja ja vuosikerta-woolit sieltä löytyi kuin löytyikin. Oikein sitä vanhaa merinovillaista versiota. Sellaisen perinteisen sik-sak-kypärämyssyntein. Joskus kun ekoja kertoja sellaista tein, niin muistelen sen olleen ihan joka kohdassa saman verran kavennuksia ja lisäyksiä. Mutta kyllä nää uudemmat ohjeet, joissa otsalle tuleva kolmio ei ole ihan niin "syvä" on mielestäni parempia.

Nälkä sitten kasvoi syödessä ja lankaakin vielä riitti, joten tein vielä tossutkin. Niissäkin malli on perinteinen, lähes samanlainen kuin Käspaikan tossut, mutta mutta... nämä tossut on tehty täysin ilman saumoja. Ohjeen olen joskus jostain kirjoittanut ylös, mutta edes etsimällä en vastaavaa ohjetta nettimaailmasta löytänyt.

Idea on seuraava: ensin tehdään jalkapoh…

Helmikuun Ruusu

Kuva
Huomasin tässä että helmikuussa valmistunut Ruusukas-pipo on jäänyt vallan bloggaamatta. Taisi tulla niin kiireesti otettua käyttöön, että raportointi unohtui.

Ohjeen bongasin Kipaikoitten kalenterista. On tainnut unohtua sekin hehkutus: kalenterin sain synttärilahjaksi tuossa vähän ennen joulua. Aivan ihania malleja löytyy useampikin: tammikuun Talvimorsian-sukat ovat ehdottomasti to do -listalla kuten myös toukokuun Suopursu-huivi sekä joulukuun Tapio-lapaset.

Ruusukas-pipo tuli ehdottomasti tarpeeseen. Aiemminkin mainittu talvitakki odotteli edelleen kaverikseen uutta päähinettä - inspiraation puutteesta johtuen. Kun näin kalenterin mallin, muistin heti lahjalangat ja laitoin puikot suihkimaan.

Kuva ei tee pipolle oikeutta, mutta lukuisista otoksista tämä on silti paras.
Malli:Kipakat-kalenteri, Ruusukas-pipo
Lanka: Sandnesgarn Sisu musta(1099) ja punainen (4019)
Puikot: 3,0
Koko: aikuinen
Langanmenekki: 53 g


Ohjeen lanka on jonkin verran paksumpaa, mutta tähän pieneen päähän Sisusta tuli…