Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuu, 2010.

Isoja juttuja, osa II

Kuva
Kymmenen pientä langaanpäätä (vihdoinkin) ylpeänä esittää: SYLVI!!!!Malli: Sylvi
Lanka: Novita Isoveli (538)
Puikot: 6,0
Langanmenekki: 1152 g


Vihdoinkin juuri ennen toukokuun helteitä sain vihdoinkin valmiiksi Sylvin. Tarvehan paksulle villatakille Suomen suvessa voi olla arvaamattoman suuri.... Toivon kuitenkin suurempaa tarvetta vasta syksylle. Siihen mennessä ehkä löytyy myös takkiin sopivat napitkin.

Projekti alkoi jopa meikäläisen mittapuun mukaan vauhdikkaasti. Tammikuussa vielä mietiskelin lankavalintaa - ja jo huhtikuussa osat olivat prässääntymässä. Siihen se sitten jäikin.... kesällä en saanut saumoja ommelluksi enkä heti syksylläkään.

Osasyynä ompelun jäämiselle oli myös vuori. Ostin oikein vuorikankaankin ja ajattelin leikatessa käyttää takin osia vuorikankaan kaavoina. Takki on kuitenkin niin paksu, ettei sitä sisällä voi oikein käyttää. Ulkona taas tuulee melkein aina, ja neuleesta se menee läpi, niin ettei vuori olisi pahitteeksi.

Vuosi ensimmäisen aloituksen jälkeen aloitin …

Pientä urakkaa

Kuva
Pitkänä viikonloppuna tuli taas urakoitua mukenvaatteita. Pienten neitien synttäreitä on tiedossa useammatkin, joten eiköhän näille löydy käyttöä. Toiset vaateista lähtivät heti maanataina lahjaksi.

Mekkojen idea on Rainbow Dressistä. Katselin ohjetta kun se oli vielä ilmainen. Ei tullut siitä kuitenkaan mitään tehtyä, mutta näihin pikkuvaatteisiin idea sopii mainiosti. Nopeitahan nuo ovat tehdä ja pari putkeen meni vielä ihan mukavasti. Enempi saattaisi alkaa puuduttamaan.
Malli:Rainbow Dress -inspiraatio
Hattu: Andrea Kreativ -lehti, nro 0544
Lanka: Novita Spektri (851) ja Novita Santorini (057)
Puikot: 3 ja 3,5
Langanmenekki: 59 g ja 62 g


Langat on taas jemmaosastolta ja pelkkää akryyliä. Miksiköhän niihinkin olen sortunut? Sisäinen sulovilen ei ole taaskaan malttanut olla tarttumatta tarjoukseen... Spektristä olen joskus tehnyt pienen villatakin ja yli jäi kaksi kerää lankaa. Jotain pientä olen siitä ennenkin tehnyt. Nyt on jäljellä enää kolmannes kerästä.

Santorinia taas on vaikka muille…

Aurinkohattu

Kuva
Tänään juhlittiin pienen sukulaisneidin kaksivuotissynttäreitä. Kaiken häslingin keskellä unohdin kokonaan, että lahjakin pitäisi hankkia. Maanantaina illalla tajusin, että kauppaan ei enää yksinkertaisesti ehdi tiistain tai keskiviikon aikana. Aivot raksuttamaan ja idea! Joku kiva kesähattu ei varmaan olisi pahitteeksi. Niitä aina tarvitaan.

Ravelryä selaamaan ja sieltä silmiin pongahti kivannäköinen Kiddie Cadet. Ei mitään liian hörhöä (vaikka kaippa sellainenkin olisi kaksivuotiaalle kelvannut), mutta joku idea sentään. Lankaakin löytyi keväisen keltaista.
Malli:Kiddie Cadet (Rav link.)
Lanka: Novita Mini (258) ja Lidl Colorado (0003)
Puikot: 3,75
Koko: toddler
Langanmenekki: 48 g

Lidlin pätkävärjätty keränloppu ei olisi varmaankaan yksin riittänyt, ja värien laikuttumisen vaara oli kohtuullisen suuri. Siispä tein lakin raidoittaen yksivärisen keltaisen kanssa. Lopputulos oli aika kiva. (Eikä se oikeasti ole noin syvä kuin miltä näyttää, kuvakulma valehtelee.)

Lippaan laitoin sisälle tu…

Isoja juttuja, osa I

Kuva
Viime aikoina on tullut tehtyä isoja töitä. Aikaa on palanut, eikä paljonkaan valmista ole tullut. Edes - vai pitäisikö sanoa, varsinkaan - isoja juttuja ei jaksa tehdä kerralla valmiiksi, vaan pitää vaihdella vähän väliä työtä. Eikä tietyn kriittisen vaiheen jälkeen niitä viitsi edes kantaa mukanaan, kun koko on liian iso ja painoakin liikaa. Taas on joku muu työ otettava matkatyöksi ja iso juttu sen kun hidastuu....

Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että nämä isot(kin) jutut alkavat pikkuhiljaa valmistua ja useampi vielä samoihin aikoihin.

Ensimmäisenä valmiiksi tuli tämä ystävälle luvattu poncho. Hän kaipasi jotain "minkä voi vaan heittää päälle". Pitkään mallia pohdittiin. Tarvitaanko napitus? Pitäisi olla pitkä. Jos on tosi pitkä, pitäisikö tehdä käsille "reiät? Laitetaanko kuviota, jos niin millaista? Siis kaikkea mahdolista neulesuunniteluun liittyvää. En halunnut ruveta kokonaan alusta alken itse suunnittelemaan. Siispä surffasin netissä ja lähettelin sähköpostilla …