Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2010.

Twirl and shout!

Kuva
Neiti 8-v. mielestä vaaleanpunaisen syystakin kanssa ei voi pitää vihreä-keltaista pipoa. Toinen takki taas on hopeanharmaa, eikä siihenkään nuo värit käy. Taas joutui äiti töihin.

Langaksi löytyi bambu-sekoite. Toivottavasti sopivan lämmin syyskeleihin. Väreiksi tietysti vaaleanpunainen ja harmaa. Tämä pipo sopii molempien takkien kanssa. Voi miten kätevää!

Ravelrystä vastaan tupsahti kivannäköinen malli. Ja kun lakista tehtiin raidallinen, niin lopputulos olikin melkein ruudullinen!

Malli: Twirl and Tie Cap
Lanka: Hjertegarnin Bommix Bamboo (4951 ja 1361)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 53 g


Kun lakki oli kavennuksia vaille valmis, vilkaisin ohjetta uudelleen- mitä sitä nyt turhaan printtaamaan noinkin yksinkertaista mallia. Eikös siinä ollut käynyt niin, että olin tehnyt väliin nurjia silmukoita, vaikka nekin piti tehdä oikein. Vähän tuli eri näköinen, mutta ei niin pahasti, että olisin viitsinyt purkaa. Pieniä ongelmia tuli kavennusten kanssa, mutta sävelsin ne sitten ihan itse.

Pipo läh…

Sekametelisoppa

Kuva
Vanhempi kummipoika vietti jälleen synttäreitä. (Äidin) toiveissa oli villapaita talveksi. Koska aikataulu oli kohtuullisen tiukka, mitään erikoiskuvioitua tai muuten monimutkaista ei voinut ajatella. Joku juju olisi kiva kuitenkin olla. Kelailin ohjeita ja päädyin Marks&Kattenssilta löytyneeseen ohjeeseen paidasta, joka tehtiin kaksinkertaisella Famella. Ohjeen kuvassa mallit näyttivät kivoilta ja raikkailta ja jopa käyttökelpoisilta.

Myönnetään, että värit eivät olleet juuri ohjeessa annetut, mutta eihän sillä niin ole väliä... Tästä kuitenkin tuli aika moinen sekametelisoppa.
Poika tietenkin toivoi väriksi sinistä tai vihreää. Ajattelin, että pelkästään niistä tulee liian tumma ja tunkkainen. Niinpä valitsin rinnalle punaisen. Taisi vaan olla vähän turhankin paljon. Olisi pitänyt olla joku muu, vähän vähemmän punainen!

Kuvassa mallina oma 8-vuotiaani. Neiti on aika saman kokoinen kuin kummipoika, joten aika ok-kokoa on. Pituuden puolesta vallan mainio, pientä kasvunvaraakin on …

Syyspäiväntasaushuivi

Kuva
Ei, en aloittanut tätä huivia keväällä eikä se edes valmistunut keväällä. Loppukesästä aloitin - siinä Pöllöpaidan tökkiessä, kiinnosti välillä joku muukin. Melkein meni syyspäiväntasaukseen ennen kuin valmistui.

Kesällä tosiaan iski himo tehdä huivia. Valkoista. Ei ole valkoista huivia (!) ja kesällä sellaistakin välillä tarvitaan. Varastoista löytyi kerä valkoista Kotiväkeä., jolla pääsi jo alkuun. Pääsi myös melkein loppuun - kerä loppui vasta kymmenen kerrosta ennen päätöskerrosta. Siihen loppui myös suurin into huivin suhteen.

Komeron perältä löytyi myös vuosikertakesätopin takakappale. Etukappaletta ei kaveriksi vaan ilmaantunut. Ei muuta kun takakappale purkuun. Aikamoista syheröä lanka olikin! Ei siinä muu auttanut kun vyyhtiä, kastella ja kuivattaa. Ja keriä uudestaan. Tähän vierähtikin viikko poikineen. Lopulta sain väkerrettyä huivin valmiiksi.
Malli: Kevätpäiväntasaushuivi (Rav.link)
Lanka: Novita Kotiväki (011)
Puikot: 3,5
Koko: 60 x 130 cm
Langanmenekki: 225 g


Yllättävä iso hu…