Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2014.

Muistatatteko nämä II

Kuva
Pojan lisäksi myös neidit ovat kasvaneet  kolmessa vuodessa, kumma kyllä.... Aikaisemmin taisin jo mainita, että lasten tanhuryhmille puuhattiin uusia esiintymisasuja, joiden väreihin vanhat säärystimet eivät enää sopineet. Puhumattakaan siitä, että pituus on auttamatta jäänyt liian lyhyeksi. 
Niinpä vihdoinkin sain säärystimet valmiiksi. Taas oli välillä tuskaakin tuskaisempaa. Ehkä siksi, että deadline pukkasi päälle. Jos joku olisi kieltänyt koskemasta kutimeen viikkoon, olisi varmasti sormet suorastaan syyhynneet säärystimien kimppuun!
Raidoistus oli tällä kertaa helppo homma: katsoin vain edellisistä mallia, ja vähän lisäsin kerroksia, koska neiti 8 v on paljon pitkäsäärisempi kuin siskonsa aikoinaan.  Isosiskolle sitten vain vaihtelin raidoituksen värit, koska neljän sijasta niihin tuli vain kolmea väriä ja tietenkin lisäsin vielä vähän kerroksia. Lanka: Gjestal Maija  292 (t.lila), 248 (fuksia) ja 218 (sinappi) sekä 206 (sin.), 200 (l.valk.), 282 (lohenpun.) ja Silja 390 (turko…

Pidennysleikkaus

Kuva
Kuka muistaa vielä tämän? Blues-paita on neljässä vuodessa käsittämättömästi lyhentynyt (tai käyttäjä käsittömästi pidentynyt noin 30 cm!) ja muutos on näin suuri:
(Uudet kuvat otettu puhelimella ja hätäsesti, kun malli oli taas todella yhteistyöhaluton, siksi lievä kalmaisuus...)
Paita on kuitenkin rakastettu ja pidetty, eikä siitä haluttu luopua. Suuritöisyytensä vuoksi kieltäydyin tekemästä uutta. Onneksi leveyttä on vielä riittävästi, joten ei muuta kuin lisää pituutta! Sinistä lankaa ei ollut jäljellä kuin vajaa kerä. Valitettavasti uudessa värjäyserässä sävy oli todella erilainen, enkä halunnut niin selvää värieroa.  Suunnitelmia piti siis muuttaa lennosta. Keltaisen väriero oli huomattavasti pienempi eikä se jatkunut suoraan, joten päädyin tekemään alaosaan samanlaiset raidat kuin hihaan. Purin resorin ja yläosan välistä kerroksen ja poimin molemmilta puolilta silmukat. Jatkoin valkoisella ja sitten keltaisella alaspäin. Resoriin tein muutaman kerroksen lisää ja yhdistin osat …

Takatalveaa odotellessa

Kuva
Tässä vaiheessa vuotta kun villapaita valmistuu, niin normaalisti ehtisi vielä talven viimeisille pakkasille ja kevään viileyteen. Vaan tänä vuonna on reilun viikon käytössä ollut villapaita jo aika kuumaa kamaa, vaikka kevättakin alla onkin.
Kylmemmillä ilmoilla huomattiin, että kaikki villaiset neuleet oli vanhemmalle neidille jo pieniä. Hyvä äiti -pisteitä tuli taas kerättyä, kun havaitsin vaatteiden puutteen vasta kun niitä tarvitaan... Onneksi neiti on jo melkein äitinsä pituinen, ja eräs vanhemmista villapaidoista kelpasi hätäavuksi. 
Sitten näin vuoden ensimmäisessä Modassa ohjeen, joka välittömästi sytytti pienen ahaa-elämyksen. Tuosta paita neidille, langoistakin puolet on jo valmiina! Joskus aikaisemmin kuvittelin tekeväni kahdesta ervärisestä liukuvärjätystä langasta paidan itselleni. Tämän tyylisen. Valitsemani langat vaan eivät sopineet keskenään yhteen. Toinen väri vaihteli vaaleasta turkoosista eri harmaan sävyihin ja toinen vaaleanpunaisesta ja lilasta harmaaseen. …