Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2015.

Taas rättejä

Kuva
Tiskirättitehdas jatkaa toimintaansa.
Kesällä autossa istuessa tuli tehtyä taas muutama rätti lisää. Tutut mallit eivät vaadi jatkuvaa työhön katsomista, mikä on plussaa autoillessa.
Edellisten rättien jämistä syntyi kivoja raitarättejä ja uusia väriyhdistelmä-ideoita tulee mieleen enemmän kuin ehtii tehdä. Blend Bamboossa on niin monta herkullista väriä ja uusia yhdistelmiä keksii aina vaan lisää. 


Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo Puikot: 3,25 Langanmenekki: rätit yht. 130 g, käsipyyhe 65g

Tein myös keittiöön käsipyyhkeen. Teemana sateenkaari. Siksak-kuvio vähän venähtää, kun lenkki tuli tehtyä kampeampaan päähän. Keskellä pitkää reunaa olisi toiminut paremmin.

Syksyn lempparipaita

Kuva
Syksy tulla pukkaa päälle. Siispä on hyvä olla uusi, mukava paita puettavaksi ylle. 
Koska kesän lomapäivät menivät pääosin kylmässä ja sateessa, niin ei lainkaan haitannut, että puikoilla oli villaista neuletta. Tai no, puoliksi villaista. Lankana oli Woolcott, jossa on puolet (55%) villaa, puolet (45%) puuvillaa. Mukavan pehmeä lanka, joka ei tunnu liian kuumalta.
Pidempiaikaisena haaveena on ollut tehdä paita tai takki ylhäältä alas, istutetuilla hihoilla ja yhtenä kappaleena. Aikaa on kulunut sopivaa ohjetta etsiessä. Ohjeen piti olla tiheydeltään sama kuin langassakin, koska en pelkästään lukemalla hahmottanut ideaa, joten en tiennyt miten muuttaa ohjetta tarvittaessa. Halusin myös kohtuullisen yksinkertaisen mallin. 
Lopulta päädyin My Favorite Color -ohjeeseen. Siinä tiheys täsmäsi riittävällä tarkkuudella, vain yhden silmukan heitto suositukseen, eikä siinä ollut mitään ylimääräisiä krumeluureja. Tässä vaiheessa olin myös päätynyt siihen, että takkimalli olisi kivempi. 
Kesäl…