Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2017.

Kolme yhdessä

Kuva
Eräällä työkaverillani oli tehtynä Ravelrystä malli 3 in 1. Tykästyin siihen oikein kovasti, paita näyttää siltä kuin päällä olisi yhden paidan sijaan kolme kerrosta erivärisiä paitoja. 
Mietin pitkään lanka- ja värivalintoja. Ohjeen suositustiheys on 23 s /10 cm ja langoissa oli metrejä 155-175 /50g. Mikään ei oikein tuntunut sopivan paksuudeltaan ja tiheydeltään. Noin ohuista langoista en saa annettua tiheyttä ilman, että jälki muistuttaa lähinnä kalaverkkoa! 
Mikä olikaan ratkaisu.... Otin langaksi vielä ohuemman langan! Ihanan pehmeä merino-sukkalanka Arwetta classic. Ja ohjeesta sitten vähän isompi koko. Yllättävää kyllä, sain tiheyeksi lopulta 24,5 s/10 cm. Eikä pinta kuitenkaan kalaverkolta näytä, vaikka puikkokokona on 3,25. Hurjalta se ensin tuntui, kun sukat olisin tikutellu 2,25 puikoilla!
Tein paidasta jonkin verran ohjetta lyhyemmän ja hihoista erityisesti, koska ylipitkät hihat lyhyisiin käsiin olisi jo vähän turhan paljon liikaa. Langanmenekki olikin uskomattoman pieni…

Jos kuitenkin yritetään

Kuva
Päätin sittenkin koittaa bloggailla edes vähän näitä teelmyksiä.
Tuntuu, ettei pysy perillä tekemisistään, kun mitään ei ole ylhäällä organisoidusti, vaan paperilapuilla siellä täällä. Eikä edelleenkään Ravelryn täyttö ole sen helpompaa.

Aloitetaan laittamalla vähän paremmat kuvat joululahjoiksi tehdyistä sukista. 
Ensimmäisenä kuva kummipojan veljelle jo syksyllä luvatuista sukista. Nämä on tehty jo syksyllä, mutta joulupukinkonttiin päätyivät. Yritin taas kesyttää vanhaa, jokseensakin rumaa pintaa tekevästä Nalle Colorista. Aika hyvin onnistui tämä versio mielestäni. 


Lanka: Novita Nalle Colori, Nalle (v.sin)  ja Gjestal Maija (valk. 202) Puikot: 2,75 Langanmenekki: 139 g Koko: 43

Toinen kummipoika oli saanut syksyllä lahjaksi Pokemon-sukat. Ne valmistuivat sen verran viimetipassa, että jäivät lopulta kuvaamatta ja sitä myöden bloggaamatta. Kun toinen kummipoika sitten pyysi joululahjaksi villasukkia, niin tein sitten hänellekin sukat samalla kaavalla.  Malli: Pokemon-sukat, idea faceboo…

Blogitaukoko?

Kuva
Blogitauko on venähtänyt luvattoman pitkäksi. 
Huonoja ja vähemmän huonoja syitä löytyy pilvin pimen. Syksyllä ja talvella on vaikea ottaa mitenkään kelvollisia kuvia. Päiväsaika on kortilla. Valmiit neuleet on menossa lahjaksi, ei viitsi blogata ennen kuin ne ovat saajillaan. Ja sitten onkin unohtunut kuvata koko juttu! 
Olenkin jo miettinyt kannattaako koko bloggausta jatkaakaan, jos ei jaksa kirjoittaa mitään.  Alkuperäinen ideahan oli, että blogiin saan muistiin kaikki teelmykset ja tiedot niistä. Kenelle, mitä, koska, mikä lanka jne. Ja myönnetään, että kyllä olen useasti blogia selaillut taaksepäin juuri näit Nykyään samat tiedot saa helposti, jos ei jopa helpomminkin klikkailtua Ravelryyn. Huono puoli siinä on se, että en ole oikein oppinut laittamaan sinne omia projekteja, vaikkapa tavallisia sukkia, joille ei varsinaista mallia. 
Toisaalta sitä voisi perustaa vaikkapa Instagram-tilin, ja laitella sinne kuvia töistään.  
Jonnekin olisi kuitenkin kiva tallentaa tekemiään töitä…