21.7.2015

Sukkakavalkaardi

Huomasin tässä, että kesän aikana on tullut aloitettua useampikin projekti, mutta mitään valmista ei ole tullut.  Sen sijaan sukkapareja on valmistunut kaiken muun sivussa useampiakin pareja, ne vain ovat jääneet bloggaamatta.

Pojalle tein ohuesta langasta sukat. Paksumpia kyllä riitää, mutta ohuempia, kenkään mahtuvia ei ole yksiäkään! Värin hän sai valita itse, ainoa ehto oli, ettei saa olla kokonaan mustat. No mitäpä tuli:Malli: Time Traveller  Socks (rav.link)
Lanka: Hjertegarn Strömpegarn Magic (7728)
Puikot: 2,25
Koko: 42
Langanmenekki: 75 g


Yllättävän hyvin luonnossa näkyy mustan ja harmaan vaihtelu. Paljon paremmin kuin kerässä.
Olisin ottanut vähän paremman kuvan, mutta.... Sukat ovat jossain mystisessä "kadonneet" paikassa. Ehkä pitääkin tehdä toisetkin!

Itselleni kokeilin uutta Villeä ja paria ihanaa väriyhdistelmää: omenanvihreää ja pinkkiä.Lanka: Nordia Ville
Puikot: 3,5
Koko: 36
Langanmenekki: 115 g


Aika kivan tuntuista lankaa. Kerässä tuntui kovemmalta kuin vanha Ville, mutta valmiissa työssä mukavan pehmeältä. Edes paljaassa jalassa ei ole karkea.


Innostuin keväällä myös ostamaan hienostelusaappat villasukkien esittelyä varten eli siis läpinäkyvät saappaat. Olen haaveillut sellaisista jo jonkin aikaa, mutta en tohdi netistä tilata kenkiä, kun koskaan ei tiedä onko sopivat. Pieni jalka, yhdistettynä korkeahkoon jalkapöytään ja kohtuullisen leveään lestiin - ei ihan kaikki mallit sovi meikäläisen jalkaan.

Kuinkas sitten sattuikaan Villa LANKAssa bongasin moiset ja niinpä mukaan tarttui pinkit saappaat sekä niihin sopiva sukkalanka.Mallia pähkäilin jonkun aikaa. Langan väri on aivan mahtava, mutta joku pieni lisä piti saada mukaan. Ravelry auttoi taas. Bongasin usean sukantekijän, joka oli napannut Cookie A:n Hedera-mallista vain yhden pitsikuvion sukkiin. Sehän se oli! 
Halusin aloittaa sukat kärjestä, eikä pitsikuvion kääntäminen onnistunut. Niinpä sukista tuli käänteis-hederat.  Kaikista mahdollisista kärjestä aloitetuista kantapäämalleista onnistuin vihdoinkin löytämään mallin, joka sopii täydellisesti meikäläisen jalkaan! Ihanaa! Ymmärrykseni mukaan malli on kuin ranskalainen kantapää, mutta käännettynä. Sikäli ei ei ole ihme, että juuri tuo istuu parhaiten meikäläiselle, koska myös varresta alkaen tehtynä ranskalainen kantapää on minulle paras.Malli: Pitsikuvio Hedera, kantapää Fleegle's Toe Up -pattern
Lanka:  Alize superwash 100 (4656)
Puikot: 2,25
Koko: 36
Langanmenekki: 70g


Tänä kesänä on saappaat ja sukat ehditty testata. Huomiota herättävät tietyissä (neuloja)piiressä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti