19.3.2009

Vihreää pehmeyttä

Kummipojan kyläilytakki, olkaa hyvä!
Viimeksihän kerroin, kuinka pitää tehdä valmiiksi, kun synttärit on kohta. No niin, siinä hätäpäissäni menin sekaisin kummipoikien synttäreistä - sen nuoremman synttärit oli viime sunnuntaina ja vanhemman, jolle takki siis tulee, vasta parin viikon päästä! Mutta tajusin sen vasta kun olin tuskissani vetoketjun ommellut. Onpahan kerrankin lahja valmiina hyvissä ajoin!

"Vain vetoketju puuttuu" -valmiina takki on jo ollut melkein kuukauden. Valmistui todella nopeaa tahtia, kun vauhtiin pääsin, joten tikuttelin samoin tein valmiiksi asti. Langat ostin tammikuun tapaamisessa Ogelin Lankamaailma Nordiasta. Eli nyt voin hyvillä mielin mennä seuraavaan tapaamiseen lauantaina. "Sovittiin" että edellisellä kerralla ostetut langat pitää kuluttaa ennen seuraavaa tapaamista... Viimeksihän en paikalle hiihtoloman takia päässytkään. (Niin, ettekä sitten muistele niitä muutamaa pikkuruista kerää, joista on tulossa lapasia lapsille, "ei ihan vielä aloitettuja")

Kävi kerrankin hyvä tuuri vetoketjun ostossa: Eurokankaassa saattui juuri sopivasti erä vetoketjuja puoleen hintaan (poistuvia värejä tms.) ja siitä laarista nappasin takkiin sopivan ketjun mukaan. Tarkistin vielä normaalihintaisetkin, mutta eipä niistä paremman väristä löytynyt.
Lanka: Gjestal Napoli exclusive, väri 507
Puikot: 4,0
Koko: 122/128 cm
Langanmenekki: 259 g


Lanka on tekokuitua, mutta ah niin ihanan pehmää, että. Vähän lötköä ehkä, mutta tuskin haittaa käytössä. Vauvalle saisi ihanuuksia.

Mallin kehittelin omasta päästä, mallineulekirjoja selailin ja siitä se ajatus sitten lähti. Ei mikään maailmaamullistava keksintö, mutta vähän pintaa kuitenkin. Kuvassa näkyy vähän huonosti.

Mitat otin Ann Buddin The Knitter's Handy Book of Sweater Patterns -kirjasta. Kirjaa ei olisi välttämättä muuten tarvittu (vanhempi Neiti on suunnilleen saman kokoinen kuin kummipoika), mutta halusin takkiin istutetut hihat. Niiden tekeminen ei kuulu asioihin, jotka osaan ulkoa hatusta vetäen. Turvauduin siis kirjan apuun ja hyvä se olikin, kavennusmäärät kerros kerrokselta lueteltuina. Ainoa hankaluus tuli siitä, että myös lasten koot olivat mitoitettu rinnanympäryksen mukaan. Piti siis ensin arpoa valmiiden töiden ja muiden ohjeiden avulla mikä koko minkäkin pituiselle lapselle pitäisi tehdä. Toimin fiksusti ja laitoin mitat kirjaan ylös, selviää seuraavalla kerralla vähän helpommalla.

1 kommentti:

  1. Hahaa. Eilisessä tapaamisessa sovittiinkin, että 3 vuotta saa säilöä lankoja, sitten ne pitää saada jotenkin pois, vaikkapa vaihdettua kaverin kanssa.
    Hieno takki muuten.

    VastaaPoista