5.2.2009

Toinen yritys

Toinen kerta toden sanoo! Lapaset pienenivät vielä vähäsen kovemmassa käsittelyssä ja melkein ovat sopivan kokoiset. Melkein... huomasin vasta uudessa tarkastelussa, että tein lapasista alun alkaenkin liian pitkät: naisten koossa sanotaan, että koko kämmenosan pituuden pitäisi olla 18 cm, eikä vasta kärkikavennusten jälkeen. Vika siis tekijässä tällä(kin) kertaa - ja huonossa ohjeen luvussa! Eivätpä nuo nyt ihan hirveästi liian isot omaan käteenikään ole, joten äitin vähän suurempaan käpälään varmasti kohtuullisen sopivat.
Lanka: Nalle (väri 673) ja Evillan villalanka 8/2, (väri A-73)
Puikot: 3,0 ja 3,5
Langanmenekki: 68 g (resoriin yht. 20 g)


Silmukkamääriin otin vinkkiä Kriistinalta, joka oli tehnyt vironvillalangasta lapaset veljelleen. Vähensin silmukoita ja pituutta, jotta olisi paremmin tullut naisen käteen sopiva, ei ihan onnistunut...

Varren tein Nallesta, jotta saisin joustavan ja napakan rannekkeen. Vähän tuo kärsi 60 asteen pesusta, mutta ei haittaa. Värit menivät kämmenosassa vähän hassusti, mutta kyllä nuo kaksi pariksi tunnistaa.

Muistiin vielä vähän silmukkamääriä ja pituuksia itselle ja muillekin avuksi:
Resori 48 s Nallea, viimeisellä kerroksella lisäys 60 s:aan.
Ennen peukaloa 9 cm vironvillalla.
Peukaloon 10 s - yhteensä peukussa 10 + 10 + 2 (poimittua) silmukkaa, peukalon pituus 8 cm + kavennukset.
Peukalon jälkeen 18 cm, eli koko kämmen 27 cm. Koko pituus kavunnuksineen 30 cm.
Pituuden puolesta siis tuli liian pitkä, eli naisten kokoon koko pituus 27 cm olisi riittänyt. Kuitistuminen oli siis kutakuinkin 30 % sekä pituudesta, että leveydestä.

Aiheeseen innostuneena kaivoin sen toisenkin kerän lopun ja vaaka näytti 52 g:aa. Eli pitäisi juuri ja juuri riittää kokoa pienempiian lapsiin. Jippii!

Nyt vaan paleltaa koko ajan hirveästi, ilmeisesti kuume nousee. Väsyttääkin, joten lapastelu jatkukoon toisella kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti