9.2.2009

Joululahjasukat

Olisiko vihdoinkin aika päivittää myös blogiin eräs joululahjaneulomuksista...?

Ne kovan onnen dominosukat tein sittenkin valmiiksi ja Sisko sai ne joululahjaksi. Unohdin ne tietenkin sekä punnita että kuvata, mutta nyt on Sisko-kulta kuvat räpsinyt. Kiitoksia kovasti!

Malli: Dominosukat, Drops 105-43
Lanka: Fabel, väri kanerva-mix 674
Puikot: 2,25
Koko: 35/37
Langanmenekki: 102 g

(Langanmenekin sain sitten jäljelle jääneistä lankanöttösistä)

Projekti osottautui yhdeksi vuoden hankalimmista operaatioista! Ensimmäinen virhe oli tietenkin se, että valitsin (vahingossa toki) väärän kokoiset puikot, ei 2,25 vaan 2,5. Enkä sitten viitsinyt vaihtaa pienempiin kun huomasin virheen, vaan fiksuna ajattelin nilkan kohdalta kaventaa vielä yhdet silmukat per ruutu. Lopputulos: ylhäältä lerpsu ja jalkapöydän päältä liian tiukka. Ei kun purkuun. Ei, ei edes purkuun, vaan nurkkaan häpeämään! Siinähän sitten sukka-rukka uhkasi UFOutua ja jäädä ikuiseksi ajoiksi tekemättömien töiden listalle ja ehkä joskus purkautumaan muuttuakseen joksikin ihan muuksi.

Mutta jäi se ajatus erilaisella tekniikalla tehdystä sukasta sen verran kaivelemaan, että vihdoin kaivoin tekeleen esille ja purin ja uudelleen aloitin alusta. Ne pikkuiset neliöt kun valmistuivat nopeasti ja tuli se tuttu "vielä yksi" into päälle.

Toiselle sukalle meinasi käydä kuten ensimmäisellekin - lentää nurkkaan. Siinä alkoivat väritykset kasaantumaan liiaksi samoihin kohtiin. Loppujen lopuksi sitten yritin siirrellä lankoja eri kohtiin, ettei olisi näyttänyt liian samalta. (Kuvassa sukka vasemmalla, huomaatteko?) Ihmeellistä, kun ensimmäisestä sukasta tuli mukavan sekametelinen ilman yrittämistäkin...

Päätin antaa armon käydä oikeudesta ja lopulta tyytyä epätäydellisiin sukkiin. Eihän niitä itse tarvitse pitää. Kun lankakaan ei ollut sitten minun väriseni, vaikka värikartassa siltä näytti. Liikaa oranssia ja turkoosia. Vaikka myönnettäköön, että mitä enemmän sukkia ja lankoja katselin, sitä mielyttävämmäksi väritys muuttui. Jos en olisi jo siinä vaiheessa päättänyt lahjoittaa sukkia pois, olisin ehkä sittenkin pitänyt itselläni....

2 kommenttia:

  1. kunnioitettava suoritus että kaikesta huolimatta sait noi valmiiksi, olis multa lentänyt lopullisesti nurkkaan alta aikayksikös. Hienot!

    VastaaPoista
  2. Hienot! Vaivan arvoinen lopputulos!
    Minullakin on jossain korin kätköissä aloitetut dominot, jotka odottavat uutta inspiraatiota.

    VastaaPoista