15.5.2009

Lahjus

Edellisviikolla sai isompi neiti nimpparilahjaksi puuvillaneuleen, jonka vihdoinkin väkersin pakosta valmiiksi. Taisin sitä aloittaa jo vuosi sitten, viime keväänä, tarkoitus oli saada syksyksi valmista. Into hiipui, kun huomasin, että leveyttä puserolla piisaa vähän turhan reilusti.

Nyt sitten päätin tehdä paidan loppuun, tuli mitä tuli. Tarkempi selvittely paljasti, että koko on lähellä 134 cm:tä - ei kun tekemään isompaa kokoa. Lisää pituutta ja heti. Lopputulos on ihan kohtuullinen. Mitä nyt hihat on ylipitkät (kuvassakin resorit käännettynä).Malli: Novita kevät 2007
Lanka: Tennessee: fuksia 537, ruskea 638, valkoinen 011 ja lila nro ?
Puikot: 3,0
Koko: 134 cm
Langanmenekki: 410g


Väreistä fuksia on vanhempaa perua, jostain alesta ostettu ja oikeasti kirkkaampaa kuin kuvassa. Valkoista oli varastossa ja ruskean bongasin myös poistolaarista. Ohjeenmukaista sinistä ei omista varastoista löytynyt ja menekki oli niin pientä, etten viitsinyt koko kerää sitä varten ostaa, vaan korvasin sen vaalealla lilalla. (Kuvasta erottuu juuri ja juuri valkoisesta.) Lilaa olisi laatikoissa vielä enemmänkin, aikoinaan siitä piti tulla kesätoppi, mutta päätyi lopulta purkuun ja odottelemaan parempia ohjeita.

Tällä kertaa tehty lähes kokonaan ohjeen mukaan. Mitä nyt kaulusta vähän sovelsin... Kaksinkertaisena tosin, ohjeen mukaan. Käännöskohtaan tein nurjan kerroksen ja tikuttelin kokonaan samoilla puikoilla (käskettiin vaihtaa puolessa välissä pienempiin) ja vetoketjukaitaleen tein ennen kaulusta. Jotenkin tuntui hassulta tehdä ensin kaulus, sitten poimia nuo kaitaleen silmukat koko matkalta ja vielä luoda lisää silmukoita käännösvaraksi. Kauhistelin myös sitä hankaluutta, joka aiheutuisi kapean sisäkaitaleen ja vetoketjun yhdistämisompeusta! Nyt sain vetuketjun kätevästi kaksinkertaisen kauluksen väliin, eikä loppuosaan tarvita sisävaraa.
Niin ja resorit on tehty oikeat silmukat kiertämällä.

Neiti tykkää. Tänäänkin päällä. Ja kasvunvaraa riittää vielä pariksinkin vuodeksi!

2 kommenttia: