17.4.2011

Tuskaa

Tiedättehän... sen fiiliksen kun joskus tulee: pakko saada jotain valmiiksi, mutta intoa ja/tai kiinnostusta ei ole tippaakaan.  Homma joka päätyisi keskeneräisten töiden kasaan kenties ikuisiksi ajoiksi, jollei deadline uhkaisi. 

Mutta, kun on päättänyt jotain oikein luvannut tehdä johonkin, niin pakko vaan on puurtaa.

Neiti 8 v:n ja serkkunsa tanhuryhmälle tehtiin uudet esiintymisasut. Lupasin tehdä niihin sopivat säärystimet. Miten voikin olla tuskaa joustimen teko???? Ensimmäinen tuli kohtuullisen vaivattomasti, mutta jo toisen kohdalla iski armoton neuleplääh. Kolmannen tekoa helpotti - mutta vain vähän - toisenlainen raidoitus. Neljäteen tein jo aikataulun: jos neulon kuusi kerrosta päivässä, ehdin saada valmiiksi ajoissa... Onneksi en luvannut tehdä säärystimiä koko ryhmälle, vaikka sekin käväisi mielessä!

Väritys sointuu mekon väriin (turkoosi) sekä lisänä olevaan kelta-turkoosi -raidallisiin henkseleihin (pojilla siitä kankaasta myös liivit). Pojilla on myös ruskeat housut, siitä pohjaväri säärystimiin.
Kuvassa ei vielä mekot ole valmiit, mutta ihanat niistä ja koko kokonaisuudesta tuli!

Lanka: Nalle (ruskea 673 ) Maija (kelt. 216 ja vihreä 262), Silja (turkoosi 390)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: yht n. 140 g

Yleisempikin neuleplääh on vaivannut jonkin aikaa. Olenkin keskittynyt tekemään lähinnä Hello Kitty -ristipistotyötä. Se on tarkoistus antaa Neiti 8 v:lle synttärilahjaksi kesällä. Harmi vaan, että sitä ei tietenkään voi tehdä muulloin kun Neidin nukkuessa. 

Pari juttua innostaisi jonkin verran ja niihin on jo langatkin hankittuina. Mutta: päätin yrittää tehdä muutaman muunkin roikkuvan jutun valmiiksi ennen uuden aloittamista.... Enkäpä tänään vaalivalvojaisissa voin silti ihan pikkuisen aloittaa uutta? :-)

1 kommentti:

  1. SUURI vertaistuki täältä Kanta-Hämeestä! Juuri tuota neulepläähiä on liikkeellä. Mitään en saa aikaiseksi ja nurkissa olevat aikomukset ja luvatut ahistaa.

    Kyllä me noustaan vielä! ;)

    Kaisa

    VastaaPoista