4.7.2011

Jääkiekkotoppi

Jaahas, taas on kuukausi vierähtänyt ilman blogipäivityksiä. Neulottu on, mutta mitään varsinaisen valmista ei ole tullut. Useampi bambulangasta tehty neuletyö odottaa valmistumistaan. Materiaali on mitä ihanin, eikä hiosta päällä edes näillä helteillä. Kertovat ne, jotka valmista ovat aikaan saaneet....

Mutta miten niin Jääkiekko?
No niin, tikuttelin tätä paitaa keväällä jääkiekon MM-kisojen aikana. Malli oli oikein yksinkertainen kun ympyränä teki. Paitsi, että melkein joka kerroksella meni sileä "pitkäksi" ja aina piti purkaa jokunen silmukka ennen kun sormet ehtivät viestittää että siirryttiin sileään nurjaan. 
Lisäksi MM-finaalin aikana meinasi unohtua mitata paitaa, niin että tuli jokunen sentti ylimääräistä pituutta. En viitsinyt purkaa, kasvunvaraa saa aina olla. 

(Kuva otettu ei-niin-hyvällä kännykkäkameralla. Laatu ei parasta mahdolista.)
Malli: Suuri Käsityölehti 4/2010, ohje nro 18
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo (väri 434)
Puikot: 3,0
Koko: 140 cm
Langanmenekki: 211 g

Kaikille ihmetteleville vielä tiedoksi, että ei, yläosan tekemiseen ei kulunut melkein kahta kuukautta kisojen jälkeen. Heti toukokuun lopussa tai ainakin kesäkuun alussa valmistui. Sitten kestikin pari viikkoa kun paita oli oikenemassa ja nyt vasta sain kuvatuksi ja blogatuksi. 

Mallikuvassa röyhelöt näyttivät pidemmiltä ja enemmän kasassaolevilta. Vaikka ihan ohjeen mukaan tein. Moneen kertaan katsoin, että kyllä näin käsketään. Ehkä olisi silti pitänyt tehdä jokunen kerros lisää, niin olisi näyttänyt kivemmalta.

Ohjeessa lankana oli Mandarin Petit ja menekki 250 g. Varasin varmuudeksi ylimääräisen kerän, siis 300 g bambua, koska metrimäärä oli jonkin verran pienempi: Petitissä 180 m, Blend Bambussa 150 m. Vaan eipä olisi tarvittu. Viideskin kerä piti aloittaa vasta reunusten virkkausvaiheessa. Jos olisin jättänyt ne muutamat sentit pituudesta pois, niin olisi riittänyt 200 g. 

Loppu langasta päätyy varmaankin jossain vaiheessa tiskirätiksi. Noita bambulangan loppujahan on kerääntynyt tässä jo enemmänkin, joten joku raitaviritelmä varmaan niistä tulee. Kunhan ehtii... 


1 kommentti:

  1. Bambu onkin pehmeän tuntuista. Sukat vaan tahtoo löpsähtää. Vanhat sukat voikin sitten käyttää tiskiräteiksi.

    VastaaPoista