24.8.2014

Lisää kesätöitä

Eihän kaikki kesän aikana valmistuneet muistuneet mieleen edellistä postausta tehdessä.

Kesän kuumiksi päiviksi neuloin itselleni huivihatun. Se on malliltaan niin kätevä ja pysyy päässä vauhdikkaassakin menossa. Simukkamäärää pitää aina säätää, mutta vanhemmista huiveista mittaamalla onnistuu kätevästi. Huivihattujahan on tullut tehtyä vaikka kuinka monta.
Malli: Huivihattu (Rav.link)
Lanka: Gjestal Fön (515, 519 ja 530)
Puikot: 5,0
Langanmenekki: 65 g


Lanka on jo aikoja sitten lopetettu ja jäänyt nurkkaan pyörimään vuosiksi topin jämistä. Kuvittelin tekeväni jämistä tiskirättejä, mutta lanka on niin paksua (50g = 75 m), että ei todellakaan sovi tiskiräteiksi.


Anopilla on mökillä vanha, iso tiskinkuivausliina, jossa on mielenkiintoinen pinta. Monta kertaa olen sitä katsellut ja miettinyt miten tuollainen saadaan aikaan. Sitten ihan vahingossa törmäsin Heidin blogissa samanlaiseen pintaan nimeltään korinpohjavirkkaus. Niin olivat helteet pehmentäneet pääni, että piti ruveta uutta tekniikkaa opettelemaan, kun kuvatkin olivat vielä vasurille suunnattuja. Oikeakätisille kyllä löytyy ohjeita, esim. Garnstudion sivuilta, mutta aina se on vaikeampaa yrittää miettiä, että miten sen ohjeen nyt vasemmalle kädelle kääntäisi.
Malli: Korinpohjavirkkausta
Lanka: Hjertegarn Blend Bamboo (3050)
Koukku: 3,0
Langanmenekki: 50 g

Aika paksu pinnasta tulee, vaikka lanka onkin ohutta. Yhtään paksummasta langasta en lähtisi ainakaan tiskirättiä tekemään. Jonkinmoisen tiskiliinan tai käsipyyhkeen hyvinkin voisi korinpohjavirkkauksella tehdä. Isompi koukkukin olisi paikallaan, pinta saisi olla vähemmän tanakka.

1 kommentti:

  1. kätsyn näköinen huivi, ja hyvä käyttökohde puuvillalangoille

    VastaaPoista