3.4.2010

Vauvaa pukkaa

Vauvoja putkahtelee sukulais- ja kaveripiiriin enemmän kuin niille ehtii lahjoja tehdä! Kaikki eivät saa itsetehtyjä lahjoja - pahoittelen. Pitäisi tehdä joku varasto vauvanvaatteita, joita voisi lahjoitella pienokaisille. Mutta missäs välissä niitä sitten ehtisi tehdä???

Taas pistin alkuviikosta muut työt sivuun ja rykäisin sukuun syntyneelle tyttövauvalle jakun.Malli: Drops 14-27
Lanka: Nalle (vaal.pun) ja Nalle Colori (827)
Puikot: 3,0
Koko: 1-3 kk
Langanmenekki: 134 g


Mallia olen joissain blogeissa ihaillut ja ajatellut joskus tekevänikin. Nyt oli hyvä hetki toteuttaa ajatus. Samalla tehdessäni tajusin jo vuosia sitten tehneeni Miehelle samalla tyylillä villapaidan... Eipä haittaa.

Lanka oli jälleen kerran varastosta kaivettua. Ei nyt mitään jämälankaa, mutta jemmalankaa kuitenkin. Vaaleanpunaisesta on joskus jotain tehty ja vyötekin joutunut hukuksiin. Coloria on varastossa vielä toinekin kerä. Tarkoitus oli tehdä "joskus jotain jollekin", varmaan omille tytöille. Ei vaan ole tullut tehtyä. Taisi olla jo korkea aika saada sitäkin kulutetuksi.

Ikävästi vaan, täytyy sanoa lanka tuntui todella karkealta käteen. Toivottavasti ei ole liian karheaa vauvalle, vaikka eihän sitä suoraan iholle olekaan tarkoitus laittaa. Minkäs sille voi, että inspiraatio iski juuri sillä hetkellä kun kaupat eivät olleet auki. Eihän mitenkään voi odottaa aamuun asti, kun kerran varastostakin lankaa löytyy...

Pääaukkokin näyttää aika isolta. No joo, ohjeessahan tosiaan käskettiin poimia vielä pääntien reunasta silmukoita ja kaventaa niin sitä pienemmäksi. Mutta jotenkin se ei mielestäni tuohon poikittain olevaan neuleeseen sovi. Tänään vielä päästään vauvaa tapaamaan, sitten kokeillaan koko tosiaan ihan liian iso, voihan sitä säätää sitten jälkikäteen.

Munarikasta pääsiäistä kaikille!

1 kommentti:

  1. No jo on tytölle ihana jakku valmistunut, tuolla mallilla vois varmaan valmistaa aikuisenkin jakun.
    Terv. Lea P

    VastaaPoista