28.3.2010

Virvon varvon!

Virpomispäivä tänään. Vesisade ei lannistanut innokkaimpia noitia, vaikka ovikello pimpahteli normaalia palmusunnuntaita harvemmin.

Pari viikkoa sitten kuulin, että opiskelukaverilleni on syntynyt pieni poika. Heti piti kaivella lankavarastoja ja vuosikerta-woolit sieltä löytyi kuin löytyikin. Oikein sitä vanhaa merinovillaista versiota. Sellaisen perinteisen sik-sak-kypärämyssyn tein. Joskus kun ekoja kertoja sellaista tein, niin muistelen sen olleen ihan joka kohdassa saman verran kavennuksia ja lisäyksiä. Mutta kyllä nää uudemmat ohjeet, joissa otsalle tuleva kolmio ei ole ihan niin "syvä" on mielestäni parempia.

Nälkä sitten kasvoi syödessä ja lankaakin vielä riitti, joten tein vielä tossutkin. Niissäkin malli on perinteinen, lähes samanlainen kuin Käspaikan tossut, mutta mutta... nämä tossut on tehty täysin ilman saumoja. Ohjeen olen joskus jostain kirjoittanut ylös, mutta edes etsimällä en vastaavaa ohjetta nettimaailmasta löytänyt.

Idea on seuraava: ensin tehdään jalkapohja suorakaiteen muotoisena. Sitten jokapuolelta reunoista poimitaan silmukat ja neulotaan suljettuna "sivut". Päälliosa tulee neulomalla etuosan silmukoita yhteen sivuosan silmukoiden kanssa ja loput sitten varreksi taas suljettuna neuleena. Kätevää, nopeaa ja helppoa - eikä saumoja. Jos joku osaa laittaa linkkiä moiseen ohjeeseen, niin vastaanotetaan!

Yhteensä lankaa kului aika tasan tarkkaan kerällinen, eli 50 g. Väri on siniharmaa (?), numero 103. Kun sain valmista aikaan, pistin neuleet välittömästi postin vietäväksi ja kuvaaminenkin vallan unohtui!

1 kommentti:

  1. Tuo kypärämyssy on kyllä hyvänmallinen ja suosittu.
    Tossuohjetta en saanut näkyviin.

    VastaaPoista