15.3.2010

Helmikuun Ruusu

Huomasin tässä että helmikuussa valmistunut Ruusukas-pipo on jäänyt vallan bloggaamatta. Taisi tulla niin kiireesti otettua käyttöön, että raportointi unohtui.

Ohjeen bongasin Kipaikoitten kalenterista. On tainnut unohtua sekin hehkutus: kalenterin sain synttärilahjaksi tuossa vähän ennen joulua. Aivan ihania malleja löytyy useampikin: tammikuun Talvimorsian-sukat ovat ehdottomasti to do -listalla kuten myös toukokuun Suopursu-huivi sekä joulukuun Tapio-lapaset.

Ruusukas-pipo tuli ehdottomasti tarpeeseen. Aiemminkin mainittu talvitakki odotteli edelleen kaverikseen uutta päähinettä - inspiraation puutteesta johtuen. Kun näin kalenterin mallin, muistin heti lahjalangat ja laitoin puikot suihkimaan.

Kuva ei tee pipolle oikeutta, mutta lukuisista otoksista tämä on silti paras.
Malli: Kipakat-kalenteri, Ruusukas-pipo
Lanka: Sandnesgarn Sisu musta(1099) ja punainen (4019)
Puikot: 3,0
Koko: aikuinen
Langanmenekki: 53 g


Ohjeen lanka on jonkin verran paksumpaa, mutta tähän pieneen päähän Sisusta tuli sopivan kokoinen, mitä nyt syvyyttä piti lisätä puolen kuvion verran. Resorin tein kaksin kertaisena. Pysyy paremmin päässä ja on vähän lämpimämpi. Tosin siinä olisi voinut olla vähemmän silmukoita, kun en jaksanut tehdä silmukoita kiertäen...

Pipo on oikein kiva ja toisin kuin kuvassa, myös nätin näköinen. Ja mikä parasta, sopii passelisti yhteen kirkkaanpunaisen takin kanssa. Harmi vaan, että tämä pipo ei pysy päässä sen paremmin kuin mikään muukaan malli. Seuraavaksi taidan tehdä jonkun korvaläpällisen, nauhoilla solmittavan mallin!

1 kommentti:

  1. Onpas nätti pipo. Ja kun on nähnyt sun takin niin tiedän, että tämä on just passeli sen kanssa pidettäväksi. Se on myös kiva, että tekijä reippaasti kehuu työtään onnistuneeksi ja mukavaksi:)
    Kipakat On Kiva kalenteri. Toteutettavia tosiaan löytyy, aikaa sitten ei. Kalenteri on hieno idea, toivotaan että se jatkuu. Sain sen lahjaksi, sekin on hieno idis neulojalle jolla jo on kaikkea;)

    VastaaPoista