25.2.2010

Äidille ja vauvalle

Nämä ovat olleet jo jonkin aikaa odottamassa että siskon vauva suostuisi putkahtamaan ulos masuasunnostaan. Se olikin niin kiva paikka, että ei sieltä millään olisi pois lähtenyt....

Tyttöhän sitten viime viikolla syntyi ja sain nämä lahjat vihdoinkin eteenpäin.

Kun näin tämän mallin, niin saman tien päätin, että tällaisen haluan tulevalle vauvalle tehdä. Vieläpä oikein mallin mukaan ja suoraan ohjeesta! (Vain se korosteväriraita keltaisella puuttui) Värit olivat oikein kivat ja sopisi sekä tytölle ja pojalle.

Äkkiähän se valmiiksi tuli, pienen pieni takki. Lankaakin jäi, niin että tein vielä myssyn. Se on "melkein perinteinen" vauvalakki, mutta tämä versio on tehty ylhäällä lyhennetyillä kerroksilla, niin ettei ompelua tarvittu.
Ja vielä jäi lankaa ja tein lapaset, ihan ilman peukaloa, mutta varmuudeksi kiristysnauhoilla. Ja sitten melkein kaikki limenvärinen oli käytetty. Petroolia jäi vielä, mutta annoin jo olla.

Nappien kanssa sain raapia päätä, mistäköhän löytyisi sopivat. Ja kas kummaa, kun oikein on varautunut pitkään ja hankalaan etsintään, niin eikös vain pikaisella Vilkaistaan nyt ohimennessä -poikkeamisella Eurokankaaseen sopivat napit hyppäsivät alepurkista esiin. Ja niinkin huimalla hinnalla kuin 10 senttiä kappale! Kerrankin olin myös fiksu ja pistin elämän risaiseksi ostamalla vielä ylimääräisen varanapinkin mukaan.

Malli: Hjertegarn Baby Design; no 14 malli B (takki) sekä no 11, malli F (myssy)
Lanka: Blend Bamboo lime (7070) ja petroli (731)
Puikot: 2,75 ja 3,00
Koko: 0-3 kk
Langanmenekki: 173 g


Kaikkein haastavin osio, olivat tietenkin ne pöllöt. Varmaan meni niiden suunnitteluun ja toteutukseen yhtä paljon aikaa kun koko muun paidan tekoon yhteensä. Ensin yksi "koepöllö", joka ei ollut hyvä, sitten toinen, paranneltu versio ja sitten ne loput. Tumman petrolin langan soin Nordean tapaamisessa ystävälliseltä kanssaneulojalta, jolla oli ylimääräistä - nimi ei nyt juolahda mieleen, ilmottauduhan, niin saat julkisen kiitoksen! Ruskea on Tennesseetä kahdella säikeellä.

Kuvan pöllö on vähän vinksallaan, mutta niin n
e taitavat kaikki olla.
Äiti puolestaan sai Danish Tail -tyyppisen huivin. Idea siihenkin tuli edellisessä neuletapaamisessa. Siellä niitä oli parikin kappaletta ja heti tuli mieleen, että tuohan on juuri sopiva pienen vauvan äidille. Kädet vapaana ja tisut lämpimässä, ettei tule rintatulehdusta. Siltä istumalta ostin langat huiviin ja koska vauva antoi odotuttaa itseään, ehti huivikin valmiiksi hyvissä ajoin viemisiksi.

Malli on mahdollisiminnan yksinkertainen, pelkkää ainaoikeaa ilman krumeluureja, joista sisko ei välitä. Raitoja vain, ettei ihan tylsä yksivärinen sentään.
Malli: Danish Tail - huivi, oma versio
Lanka: Gjestal Nagano tummanvihreä (312), vaalean vihreä (362) ja oranssi (339)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 234 gTässä ulkona otetussa kuvassa värit ovat edes vähän sinnepäin, mitä ovat luonnossa.


Vähän alkoi loppukerroksissa hyydyttää, mutta kun tiesi, että valmiiksi olisi hyvä saada nopeasti, niin sainpa tehdyksi tavallista nopeammassa tahdissa! Itselle tehtynä olisi varmaan jäänyt kesken tai ainakin hidastunut pahasti. Jotain hyvää siis siinäkin, että joskus on deadline näissä töissä. Onneksi ei kuitenkaan aina, kävisi liian stressaavaksi.

6 kommenttia:

 1. Oih, nämä ovat kaikki niin kauniita neuleita! Nyt tänä talvena onkin tarvis tuollaiselle maidonlämmittimelle;)

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköinen huivi, ja villatakin pöllöt on kyllä hauskoja! ;o))

  VastaaPoista
 3. Ihana villatakki, suloinen! Huivi on myös kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hauska villatakki! Pöllöistä tulee mieleen jotkut Muumilaakson asukit.

  VastaaPoista
 5. Sulosen ristisilmäisiä pöllöjä! Rosenkönigin-pitsiliina löytyy vanhasta Kunststricken, Meyers Handarbeitsheft Nr. 14 tai netistä voi ohjeen ostaa osoitteesta http://doilyhead.wordpress.com/about/doily-patterns-for-sale/meyers/rosenkonigin-reine-des-roses/

  VastaaPoista
 6. Miten suloinen vauvan asu!

  VastaaPoista