1.2.2010

Viikossa valmista

Olen jo pitkään ajatellut, että jonkinnäköinen paksuhko liiviviritelmä olis kiva juttu. Töissäkin on ollut niin pirskatin kylmää, että vallan koko ajan paleltaa. Lämmintä saa olla päällä.
Mietintää mietintää... lankojen ihmettelyä.... mallin etsintää.... Kunnes välähti: Mullahan on jossain jemmassa Bostonia puoli kiloa (hmp., myönnetään, kahta väriä, molempia se puoli kiloa....), eiköhän siitä liivin saa! Joskus jostain messuilta hyvin halvalla hamstrattua. Siitä piti tulla ehkä jotain, pieni suunnitelman poikanen muistaakseni oli. Mutta mitä ja kenelle? Taisi aika kulua sen projektin ohi.
Malliksi valikoitui Shalom Cardigan, joka on ollut maybe-to-do -listalla pitkän aikaa. Yksinkertainen, nopea ja ylhäältä alas tehtävä malli. Eikä ollenkaan ommeltavia saumoja.

Eipä siinä muuta kuin puikot suihkimaan. Nopeastihan Valmista tuli, kasin puikoilla paksua lankaa.
Malli: Shalom Cardigan
Lanka: Schachenmayr Nomotta Boston, väri 32
Puikot: 8,0
Langanmenekki: 325 g


Tiheys: melkein ohjeen mukaan. Silmukkamäärä: melkein ohjeen mukaan. Sivukavennusksia ei. Pituus ??? Nappeja neljä.
Että silleen. Melkein niin kun käskettiin.

Yläosan alimmassa kaarrokekohdassa on ehkä vähän liikaa silmukoita. Vähempikin olisi riittänyt. Nappeja olisi pitänyt olla vielä viideskin. Nyt masu näkyy hassusti alimman napin ja housujen välistä. Mutta ei noita joskus kirppikseltä ostettuja nappeja ollutkaan kuin nuo neljä...

Mutta kerrankin jotain todella nopeasti valmista. (No jos ei oteta lukuun jotain sukkia tai pipoja, jotka saattavat valmistua nopeammin.) Tooodella harvoin saan mitään isompaa viikossa suihkittua alusta loppuun. Mutta hyvä näin. Lämmin ja mukava pitää ehdin jo testata. Tosin langassa on vain 30% villaa ja loput akryyliä - hiuksianostattavaa välillä näillä pakkasilla! Toivottavasti ei nyppyynny liian nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti