24.1.2010

Revontuli siitä tuli

Yritin etsiskellä ohjetta huiviin uuden takin seuraksi (eihän se nyt enää mikään uusi takki ole....) Mikään ei tuntunut tarpeeksi kivalta, joten lopulta luovutin ja tein Revontulen. Harvoin jaksan tehdä montaa työtä samasta mallista, varsinkaan itselle ei ole järkeä tehdä samoja juttuja, kun maailma on pullollaan toinen toistaan ihananmpia malleja joita ei ehdi tehdä! Tämä taitaa kuitenkin olla peräti neljäs revontuli ja toinen itselleni.

Malli: Revontuli
Lanka: Pirtin kehräämön karstavilla 142×2 tex
Puikot: 5,5
Koko: 70×140 cm
Langanmenekki: 145 g

Lanka tuli sitten käytettyä ihan viimeiseen senttiin asti - viimeiset silmukat päättelin vähän pitkäksi jääneellä aloituslangan päällä! Viimeiset kerrokset ei sitten menneet ihan ohjeen mukaiseen kohtaan. Mutta lankaa ei ollut isompaa vyyhtiä ja halusin huivista mahdollisimman ison.

Huivi on jo ollut käytössäkin. Väri sopii täydellisesti takin kanssa yhteen. Eikä se ole ollenkaan liian kuuma työpaikan välillä jäätävässä ilmastossa.

Viikonlopun piristykseksi vielä lankakaupassa kuultua:
Noin 7-vuotias tyttö kulkee lankakerä kädessä äidin perässä: "Äiti, ostetaan tää, jooko." Äiti vilkaisee taakseen, kaivelee hyllystä lisää lankaa ja toteaa: "Ei nyt." Siitkös tyttö hermostuu ja alkaa huutaa: "Ihan epäreilua, sulla on vaikka kuinka monta kerää lankaa ja mulla vaan yks!"

Tuleva langanhamstraaja ilmiselvästi!

2 kommenttia:

  1. Se äiti ei kyllä ollut oikea käsityöihminen. Jos lapsi tahtoo lankaa, niin sitä pitää ostaa. Ja puikot kanssa. Sanoohan vanha sananlaskukin, että on taottava silloin kun rauta on kuumana.

    VastaaPoista
  2. Wau! Tämä on tosi hieno, osaisinpa. :)

    VastaaPoista