1.1.2010

Vielä joulupaketissa

Tämäkin tekele päätyi kaikesta huolimatta joulupakettiin. Neiti 4 v katseli nukenvaatelehtistä ja ilmoitti vakaaksi kannakseen, että Lotan (siis nuken) on ehdottomasti saatava makuupussi. Se kun vielä puuttuu varusteluettelosta. Yritin vähän vängätä vastaan, että ei äitillä nyt ole tommosta pörrölankaa... No, asia jäi sitten siihen.

Eräänä iltana mieleeni muistui anopilta saamani lahjalangat. Ne on niitä lankoja, joista Ravelryssä oli keskustelua, kuinka kivaa on kun "hyvää tarkoittavat" ihmiset lahjoittavat lankoja, jotka ovat, hmp, vähintäänkin mielenkiintoisia.
Malli: Andrea Kreativ -lehti nro 1402
Lanka: Lidl Las Vegas, värit FL04 ja FL35
Reunus: Lidl Colorado, väri 0003
Puikot: 4,5
Langanmenekki: 128 g

Siis ensinnäkään kumpikaan lanka ei ollenkaan ole minun väristä, joten alusta alkaen oli selvää, että korkeintaan jokin tehostekuvio voi tulla kyseeseen. Tai sitten jollekin muulle jotain.... Toiseksi lanka osottautui aivan hirveäksi kutoa. Hiosti ihan turkasesti - pystyin kutomaan vain muutaman kerroksen kerrallaan, sitten oli pakko pitää taukoa. Kolmanneksi: kerrosten laskeminen oli kerrassan mahdotonta. Yksinkertaisesti ei noiden karvojen seasta nähnyt silmukoita. Myös oikean ja nurjan puolen erottaminen oli työn ja tuskan takana. Jossain vaiheessa kadotin yhden silmukan - mutta sitä ei kertakaikkiaan löytynyt vaikka kuinka etsin. Ehkä pussiin tulee jossain vaiheessa reikä, josta karannut silmukka paljastuu, toistaiseksi ei ole vastaan tullut. En kuitenkaan usko kutoneeni kahta silmukkaa yhteenkään....

Reunuksiin käytin jämiä kesällä tehdystä takista. Lidlin lankaa sekin! Kiinnitys jälleen tarranauhalla.

Mutta kyllä oikeasti kauhistuttaa ajatuskin siitä topista, jonka ohje lankapaketissa oli. Ei sitä päällään voisi pitää, sen verran lämmintä oli jo tekovaiheessa. Toisaalta sen huivi ehkä olisi käyttökelpoinen - pehmeää kuitenkin on. Makuupussina sinänsä kelvollinen, ei tule takuulla nukelle kylmä!

Työllä ja tuskalla tuli tämäkin joululahja lopulta valmiiksi, jopa jo 22. päivä. Suorastan hyvissäajoin siis! Hyvä puoli on siinä, että kullanvärinen lanka kului ihanmelkein loppuun. Huonoa se, että ruskeaa on vielä kolme ja puoli kerää jäljellä. Jotain kännykkäkoteloja voisi tehdä seuraaviin myyjäisiin. Varmaan tytöt tykkäisivät!

Kaikille vielä hyvät Uuden Vuoden toivotukset!

4 kommenttia:

 1. Tee pössösukkia, olen nähnyt niitä blogeissa ja ajattelin itse tuhota omia samantyyppisiä outoja keriä siten.

  VastaaPoista
 2. siis pörrösukkia... ääks en osaa enää kiljoittaa

  VastaaPoista
 3. Tuo lanka saattais käydä siililapasiin.

  VastaaPoista
 4. Itsellänikin on tuota lankaa turkoosina mutta jos sen neulominen on noin hankalaa, siihen täytyy kai varustautua laittamalla hermot narikkaan. Mukavalta tuo pussukka neulottuna näyttää.

  VastaaPoista