7.2.2010

Joululahja valmiina!

Vihdoinkin viime viikolla valmistui vanhemman neidin joululahjavillatakki. Siis ei suinkaan joulun 2010, vaan joulun 2009....
Kyllähän mä huomasin jo hyvissä ajoinen ennakkoon, että kesken taitaapi jäädä, mutta mitäs siitä. Halusin takin olevan silti ylläri, joten en luovuttanut, vaan tein sitä edelleenkin salaa iltasella lasten nukkuessa. Sehän venytti projektia entisestään. Lopputulos on silti VAU!

Modassa ohjeen kuvasivulla luki "Kauniit neulejakut kuuluvat äidin ja tyttären juhlaeleganssiin" - ja täähän on se "äidin" jakku. :-) Kun katselin valmiin ohjeen mittoja koossa XS, mittailin neidin vanhoja villatakkeja ja mietin valitsemani langantiheyttä, tulin siihen tulokseen, että kyllä se XS taitaa olla aika sopiva meidän Neiti 7 v:lle! Ensimmäisten kerrosten ja palmikoiden jälkeen piti sitten kuitenkin pienentää vielä kokoon XXS. Eli vähennettiin silmukoita pari mallikertaa.
Pituuttakin piti tietenkin säädellä, mutta oikeastaan ei kovin paljoa. Ohuempi lanka antoi aika hyvän lopputuloksen. Kaula-aukosta olisi saanut tulla vähän pienempi, mutta menettelee. Itse kaulus taas olisi voinut olla vähän isompikin. Jaksaiskohan vielä korjata?



Malli: Moda 6/2006, malli 33
Lanka: Gjestal Rede, väri 448
Puikot: 3,5
Koko: n. 120-130 cm
Langanmenekki: 516 g


Takkihan on tehty siis ensin alaosa yhtenäisenä, muut silmukat päätetään, mutta etureunan ja takakeskipalmikot jatkuvat ylös asti. Hihat levenevät etu- ja takaosien yläosiksi. Sitten nämä osat ommellaan yhteen. Lopuksi poimitaan vielä kauluksen silmukat. Ompelua oli aivan liian paljon meikäläiselle, mutta senhän tiesin jo projektia aloittaessani. Harmi, etten huomannut ottaa kuvaa hiha-yläosa -yhdistelmistä, olivat hiemean eksoottisen mallisia neulekappaleita.



Alaosa oli hidas ja välillä tuskastuttava tehdä kaikkine miljoonine palmikonkiertoineen. Vastaavasti hihaosat tulivatkin sukkelammin, vaikka ensin palmikko vaati tarkkuutta ei-ihan-tavanomaisuutensa vuoksi. Opinpas vaan senkin silti jo ensimmäisen hihan aikana!

Napit on jostain varastojen uumenista. Ei-ihan-sopivat mielestäni, mutta neiti halusi ehsottomasti jakun päällensä kouluun heti huomenna. (Juu, silloin kun annoin sen, napit puuttuivat vielä.) Ajattelin, että vaihdetaan sitten joskus, kun nappikauppaan selviän, jos sopivat löytyy. Saa nähdä tuleeko koskaan vaihdettua...

Mutta taas saatiin yksi kiintiö vähäksi aikaa täyteen - palmikkokiintiö tietenkin!

1 kommentti:

  1. Onpas upea villatakki. Kaunis malli ja kaunis väri.

    VastaaPoista