4.2.2011

Alpakkapipo

Kaveri täytti vähän aikaa sitten vuosia. Jo ennen joulua Kaveri kyseli, että mitäs jos tekisin hänelle pipon. Kun kaupassa on vain kalliita ja nekin akryyliä. Joulutouhujen keskellä en ehtinyt ajatellakaan mitään ylimääräisen pipon tekemistä. Sitten vuoden vaihteen jälkeen muistui nuo vihjailut mieleen. Koska aikaakin mukavasti oli, päätin tehdä pipon synttärilahjaksi. Onneksi olin saanut selvät ohjeet jo siitä, millainen pipon pitäis olla: valkoinen, palmikkoja, ylettyy korville, ei tupsua ja tietenkin sellainen, ettei kutita. 

Langaksi valitsin pehmeän alpakkalangan. Ohjeen löytäminen olikin taas kerran haastavampi juttu. Ajattelin jotain tämä tapaista. Mutta Novitan ohje on kuitenkin Crystalia joka on paljon paksumpaa kuin käyttämäni alpakka. Ei kun miettimään sopivaa silmukkamäärää. Ravelrystä taas kaivelin monia erilaisia palmikkopipojen ohjetta, ja niiden perusteella arvoin silmukkamäärän. 


 
Inspiraatio: Novita Talvi 2010, ohje nro 14
Lanka: Marks&Kattens Alpaca (362)
Puikot: 6,0
Langanmenekki: 110 g


Toinen ongelmakohta oli se, että halusin palmikoiden alkavan korvaläpistä. Eli miten toteuttaa silmkoiden lisääminen. Entä miten saisin otsan ja niskan silmukat nätisti lisättyä niin, että palmikot sijoittuvat tasaisesti. Loppulta päädyin siihen, että palmikkoja on seitsemän kappaletta. Korvaläpissä kaksi, niskaan kaksi ja otsalle kolme. Ja sitten taas laskettiin silmukkamääriä uudestaan... 

Kun lopulta ensimmäinen korvaläppä oli muutamaan kertaan koetehty, oli tyytyväinen ja sen jälkeen pipo valmistuikin nopeasti. Hyvin suunniteltu oli jälleen kerran puoliksi tehty!
Lopputulos oli kohtuullisen sopiva. Vähän pienempi olisi voinut olla, mutta nyt sisälle voi laittaa vaikka fleecevuorin, niin pitää tuultakin. Kaveri oli hyvin yllättynyt ja tyytyväinen pipoonsa.  Lankaa jäi jonkin verran jäljelle ja ajattelin, että siitä voi tehdä solmimisnauhat jälkikäteen. Niitä Kaveri ei kuitenkaan halunnut, kun korvaläpät tulevat jo niin pitkälle - tarkoituksella, että posketkin saavat vähän suojaa.

3 kommenttia:

 1. Nätti pipo, ja hyvä että oli inspiksen lähde joka innoitti hyvään lopputulokseen.
  Ihanan pirteä tämä sun blogipohja, kyllä ne kukat just kohta oikeestikin kukkii. TÄmä sun kukka on joku ihan uusi sinivuokkolaji kun puussa kasvaa.

  VastaaPoista
 2. Tosi siististi sait nuo palmikot sijoiteltua. Oikein kiva pipo ja varmasti lämmin (mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän arvostaa myös sitä...)!

  Sinivuokot <3

  VastaaPoista
 3. Kristiina: Tää pohjahan on tainnut olla jo vuoden... en saanut koskaan vaihdetuksi kesäisempään/syksyisempään/talvisempaan... ja kohtahan taas on ajankohtainen - olkoot siis toistaiseksi!

  VastaaPoista