12.3.2011

Visio ja mitä siitä tulikaan

Ensin oli Visio. Pitäisi saada liivi. Musta ehkäpä. Sellainen jota voisi pitää kaikkien niitten punaisten puseroiden päällä, joita kaappi on puolillaan. Että saisi vähän hillitympää ilmettä välillä. 

Sitten löytyi lanka. Marks&Kattensin Eco Multi Ull. Eihän se ihan pelkkää mustaa ole... mutta hillittyä kuitenkin. Ja kivasti raidoittuvaa. Mikä parasta, myös sopuhintaan.
Malli? Ei löytynyt äkkiseltään Visiota vastaavaa mallia, mutta sen verran simppeli suunnitelma, että eiköhän se näillä taidoilla onnistu hatusta vetäisemällä. Suora kappale, etuosaan leveähkö resori.

Aika nopeasti tajusin, että kappale pitää tehdä yhteinäisenä jos meinaa saada raidat saman levyiseksi sekä etu- että takakappaleeseen ja myös yläosaan. Siis leikkaamaan? Huh! Lanka on myös aika paksua, joten ihan en luota vanhan ompelukoneeni tikkauskykyyn ja siksakin leveyteen. Onneks minulle kerrottiin, että huolittelun voisi tehdä myös virkkaamalla. Googlettamalla löytyi ohjeet. Näytti toimivaan. Uskaltaisikohan? Tällä kertaa oli ihan pakko tehdä oikein koetilkku. Akryylilangan jämät kehiin ja kyllä tuntui toimivan - ei purkaantunut, vaikka vähän kiskoi. Varastoista ei löytynyt (!) sopivan paksuista huovuttuvaa lankaa, joten tyydyin seiskaveikan jämiin. Koetilkusta huolimatta jännitti aika paljon, kun otin sakset käteen!Lanka: Marks&Kattens Eco Multi Ull, väri 2009
Puikot: 5,5
Langanmenekki: 445 g

Nopeasti liivi valmistui. Vaikka loppumetreillä alkoi turnausväsymys iskeä ja  resorien  tekoon meinasi tyssätä. Sisulla päätin tehdä loppuun, koska muuten olisi käynyt niin, että taas olisi yksi keskeneräinen työ jäänyt odottamaan aikaa parempaa, luultavasti ainakin ensi syksyä. Nyt tuli valmista jo noin kolmessa viikossa!

Vähän piti lankojen kanssa kikkailla. Vaikka kaikki kerät olivat samaa erää, niin ne värityksen puolesta alkoivat vähän eri kohdasta, eivätkä tietenkään loppuneetkaan aina samaan kohtaan. Alkuun riitti valinnan varaa kerien suhteen, vaikka jotkut kerät piti aloittaa sisältä, jotkut ulkoa., mutta viimeisistä  piti leikata pätkiä pois, että meni raidat kohdilleen.

Lopputulos on ihan siedettävä. Ei ihan sellainen, kuin Visio. Eihän tätä liiviä voi minkään punaisen puseron kanssa pitää. :-) 

Oikeastaan voisi tehdä uuden liivin: ihan kokonaan mustan ja vähän ohuemmasta langasta.... Toisaalta virkkaus- ja leikkausoperaatiot sujuivat sen verran kivuttomasti, että ken ties joskus vielä uskallan kokeilla sitä myös kirjonneuleeseen.

1 kommentti:

  1. Olen joskus tehnyt kirjoneulevillatakin tuolla leikkaussysteemillä ja onnistui oikein hyvin. Taisin kyllä ommella parikin kertaa leikkauskohdan molemmin puolin ennenkuin uskalsin saksien kanssa ryhtyä leikkaamaan.

    VastaaPoista