20.11.2011

Punkkarisiilit

Piiitkästä aikaa taas ihan oikeesti valmista.

Viime keväänä (!) aloitin Nuormmalle Neidille siililapaset, kun isompi ei edellenkään halua luopua omistaan. Ovat kohta jo kolme vuotta olleet ahkerassa käytössä, eivätkä oikeasti enää mahdu, (äidin mielipide - ei voi mahtua) mutta pakko on pitäää. Uusiakaan ei saa tehdä: "Nää on ihan hyvät".

Siis viime kevää jo aloitin toiset. Ehdin tehdä ensimmäisen peukaloa ja ompelua vaille valmiiksi. Sitten tulikin niin lämpimät ilmat, ettei paksuja lapasia enää tarvittu. Muut tekeleet painoivat päälle ja siilit jäivät. Nyt syksyllä aihe tuli taas ajankohtaiseksi ja eihän se kauaa kestänyt kun toisen pienen lapasen tein. 

Nyt punkkarisiilit ovat olleet jo pari viikkoa käytössä. Yllättäen Vanhempi Neitikin alkaa olla sitä mieltä, että ehkä hänkin haluaisi pinkit siilti. Huokaus.Malli: Siililapaset
Lanka: 7 veljestä (525) ja Coatsin Whisper DK (04)
Puikot: 3,5
Koko: 120 cm
Langanmenekki: 57 g


Hapsulanka on ostettu jostain halpiskaupasta jokunen vuosi sitten ihan tälläistä tarkoitusta varten. Taisi olla seuraavana kesänä kun olin ne ekat siililapaset tehnyt. Epäilin, että usammille on tarvetta. Lanka maksoi luokkaa 1 € / kerä. Värivalikoima oli muistaakseni kohtuullisen niukka ja etten sanoisi mielenkiintoinen. Kerän ostin kuitenkin ja toisenkin, joka on kokonaan vaaleanpunaista, mutta Neiti valitsi tähän projektiin  punkkarivärin. 

Edellisetä viisastuneena en halunnut laittaa puuhelmiä silmiksi - ne ovat siskoltakin kadonneet jo aikoja sitten. Niinpä kirjailin valkoisella langalla sekä silmät että kuonon. Mukavasti pilkahtelevat "piikkien" alta.  


1 kommentti:

  1. Miulle voisit tehdä albiinosiilit niinkuin tuon miun Neulan mukaan ;-)

    -marsu-

    http://nicefactor.vuodatus.net/blog/3188278/neula-neito/

    VastaaPoista