29.12.2011

Rättisulkeiset

Ennen joulua tuli myös vedettyä rättisulkeisia. Kasa erilaisia rättejä lähti maailmalle.  Rätit oilvat siinä mielessä kivoja tehdä, että ne oli helppo ottaa mukaan ja kohtuullisen lyhyessä ajassa tuli valmista. Pisin aika tuntuikin menevän mallien miettimiseen ja säätämiseen. 

Sisko sai kolme bambutiskirättiä.Lanka: Blend Bamboo petroli (8029) ja keltainen (3050)
Puikot: 3,0
Langanmenekki: yht. 66 g


Värit ovat oikeasti paljon kirkkaampia. Lisäksi kuvassa rätit näyttävät omituisen vinksahtaneilta. Syynä on se, että kaikesta huolimatta ne eivät koskaan ehtineet prässäytymään, vaan äkkiä napsasin kuvan ja käärin pakettiin. Toivottavasti käytössä ei haittaa... 

Mallit ovat tarkoituksella erilaisia. Sisko voi tehdä kokeita, että mikä on papas: pitsineule, ainaoikea-neule vai sitten kuvioneule. Voi kertoa sitten minulle mikä on paras, niin sitten joskus kun vihdoinkin saan aikaiseksi itsellenkin tiskirättejä tehdä, voin tehdän parhaan mallisia! 

Jos tarkkaan laskee pyöreässä liinassa on vain seitsemän sektoria. Käsittääksni useimmissa tuohon tapaan tehdyissä niitä on kahdeksan. Mutta jos vielä olisin yhden pätkän tehnyt, olisi liinasta tullut lähinnä pipon alku... Onneksi ei kapearaidallisessa haittaa, eri juttu olisi, jos olisin tehnyt sektorit vuorotellen eri värisiksi, kuten ensin ajattelin. 


Suvun miehistä useampi sai autonputsaus-liinan. Olen kuullut kerrottavan, että akryylirätit ovat mitä parhaimpia tuulilasin pyyhkimiseen. Lähtevät lintujen jätökset irti tuosta vaan, pelkällä vedellä ja rätillä.

Naiset olivat sitten katkeria, kun moista sukupuolirajoittuneisuutta osoitin tekemällä autorättejä vain miehille. Olisinhan noita tehnyt vaikka jokaiselle, jos olisin tämänkin idean keksinyt vaikka edes jo marraskuussa... Lanka: Sportimo (kaksinkertaisena)
Puikot: 5,0
Paino: yht. 133 g

Auton kuvan löysin Ravelrystä - vaan en löydä enää... piirsin sen ruutupaperille ja jouduin muokkaamaan kuvaa jonkun verran kun ensin se oli liian iso rättiin ja seuraavaksi tuloksena oli lähinnä limusiini, hyvin matala sellainen.  

Pakettiin piti laittaa vielä mukaan pienet suihkupullot hätävaraksi, jos vaikka pissapojasta loppuu vesi. Kesällä sellaisia pieniä jossain näin, mutta nyt ei tainnut olla kovin sesonkiaika, kun mistään ei löytynyt kuin isoja pulloja, ja ne taas ovat vähän turhan isoja. Jokainen saa nyt sitten itse hankkia varavesipullon putsaukseen. 

1 kommentti:

  1. Kivoja rättejä.
    Olisin minäkin katkero, jos miehet olisivat saaneet noita autorättejä ja minä tiskirätin. :=/
    Voiskohan tiskirättiin laittaa vaikka kahvipannun kuvan.

    VastaaPoista