22.4.2012

Wingspan

Facebookin neulontaryhmässä on viimeaikoina ollut varsinainen Wingspan-villitys. Aikani huiveja ihailtuani, päätin tehdä oman.

Tällä kertaa lankakin löytyi yllättävän kivuttomasti. Zauberballit pyörivät mielessäni, mutta en osannut päättää mikä väreistä olisi ihanin. Pidin myös Garnstudion Delightistä tehdyistä huiveista. Lopulta päädyin testaamaan Vikingarnin Nordlysiä, joka on käytännössä aivan sama lanka kuin Delight. Langan paksuus on sama ja värikartatkin hyvin lähellä toisiaan. Nordlysissä vaan on kerässä 100 g, kun Delighitssä on 50 g. 
Malli: Wingspan
Lanka: Viking Nordlys (949)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: vajaa 100 gHuiviin tuli yhteensä seitsemän siivekettä. Ehkä olisi kahdeksanteenkin lanka riittänyt, mutta ihan en uskaltanut jättää niin tiukalle, että sain sisäreunaan langan riittämään. 

Ikävä yllätys oli kun yhdessä kohtaa langassa oli solmu. Turkoosi väri vaihtui suoraan oranssiksi. Onneksi sattui niin mukavasti, että oli aloittanut kerän sisältä ja päällä oli juuri sopiva kohta, josta sain pätkän lankaa ja onnistuin liu'uttamaan värin kohtuullisen huomaamattomasti. (Löydätkö kohdan kuvasta?) Sisäreunaan tein pari ylimääräistä kerrosta, että sain reunan sähkönsiniseksi

Kiva malli, tuli nopeasti valmiiksi. Käännöksissä nostin silmukan nurin, kuten teen tiimalasikantapäässäkin. Näin työhön ei tullut reikiä, joita tuli, jos vain nostin silmukan oikein, kuten ohjeessa sanottiin. Vai ymmärsinkö väärin? Kaksoissilmukan kohdalta oli helppo laskea käännöskohta, joten en käyttänyt silmukkamerkkejäkään.

Kovin iso noin huivista ei tullut, jos lankaa olisi ollut 150 g, olisi ehkä ollut parempi. Mutta tämäkin riittää kaulan ympäri, joten olkoot nyt pikkuhuivi.  Jos tekisin uuden, tekisin reunakolmioista vähän isompia eli lisäisin uusien, luotujen silmukoiden määrää. Tässä silmukkamäärät olivat ihan ohjeen mukaisia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti