30.9.2012

Melkein mato

Poika tarvitsisi villapaidan.
Äiti tekee pipon.

Tietenkin.

Keväällä Modasaa oli kaivattu nuorisokokoinen neulepaita. Esikoinen kasvaa sitä tahtia, että vanhat vaatteet jää auttamatta pieneksi. Keväällä jo aloitettiin kiivaat neuvottelut tulevan villapaidan väristä. Tyhmä äiti kun ei millään suostunut tekemään mustaa paitaa. Edellisen, isännälle tehdyn mustan paidan tuskainen tekeminen on vielä liian kirkkaana mielessä. Neuvottelut jatkuivat koko kesän ja lopulta syksyn tullen äiti (huokausten kera)  lopulta suostui tumman siniseen. 

Lehdessä oli mukana nyös pipon, huivin, lapasten ja sukkien ohje. Ajattelin niistä tehdä ainakin villasukat. Myös uudelle pipolle on tarvetta. Siitä on myös akuutein puute. Piposta aloitetaan!

Erilaisia Wurm-pipoja on vilissyt eri foorumeilla ja se oli mielestäni juuri sopiva Pojalle. Olisin halunnut myös tehdä piposta kaksivärisen, mutta siihen ei suostuttu. 


Malli: Wurm
Lanka: Maija (206)
Puikot. 2,5
Langanmenekki: melkein 100 g


Sileä nurja ei ole lempparijuttuni, joten varioin vähän - yllätys, yllätys! Kun olin tehnyt sileät oikeat kerrokset, käänsin työn ja neuloin nurjan osuuden nurjalta, siis oikeilla silmukoilla. Koska oli myös hankalaa muistaa ja nähdä oliko oikeasti oikealla vai nurjalla puolella, tein molempiin osuuksiin aina kuusi kerrosta. 

Puikot oli aika pienet 2,5, koska halusin piposta tiiviin. 2,75 olisi käynyt myös, mutta koska KnitProssa ei ole sen kokoisia irtopäitä, omistan vain yhden pyöröpuikon ko. kokoa. Sattumalta puikko on kiinni toisessa työssä. 

Reunan tein 2 o, 2 n joustimena, kun halusin sen varmasti napakaksi. 

Pipon sopivuus päähän on testattu ja ulkonäkö tarkasteltu kahdn peilin avulla. Kelpaa.
Nyt paidan kimppuun! 


1 kommentti:

  1. Musta on hankala neulottava. Minä teen mustaa vain kesällä auringonpaisteessa.
    Wurm-pipo on mielestäni kiva ja voisin tehdä itsellekin sellaisen.
    Mulla ei ole noita "kolmenvartin" puikkoja ja joskus kyllä kaipaan sellaista välikokoa.

    VastaaPoista