28.8.2012

Ei vieläkään mitään

Viimeksi taisin luvata, että useampikin työ olisi valmiina esiteltäväksi. Vähän huijasin - pari työtä on ollut päättelyä vaille valmiina jo jonkin aikaa. Päättelykeiju vaan on viettänyt edelleen kesälomaa, palataan asiaan siis vielä myöhemmin.

Koulu ehti jo alkaa, kuten myös harrastustoiminnat. Jo keväällä tuli luvattua jalkapallo-neidille, että uudistan vanhan huivihatun. Siis sen jo pari vuotta vanhan vihreän, josta ei koskaan saatu edes kuvaa. Värinsä puolesta se on kuin tehty joukkueen asusteeksi. Mutta se koko: alunperinkin vähän liian iso ja vielä käytössä venähtänyt. Vastaavaa, sopivan väristä puuvillalankaa vaan ei ole löytynyt. Jäljellä olevassa kerässä enää ihan liian vähän.

Niinpä ei auttanut muu kuin purkaa koko entinen viritelmä. Oikein huuhdoin langan pesuainevedessä, että sain samalla langan "pestyä" eikä tarvinnut pestä huivia erikseen. Malli: Huivihattu
Lanka: Avanti Cotton
Puikot: 3,5 
Langanmenekki: 40 g


Väriä en saanut kohdalleen. Huivi on oikein perusvihreä väriltään.

Malli on sama pienillä reikäkerroksilla kevennetty versio kuin edellinenkin. Silmukoita tällä kertaa aluksi vain 75. Olen myös muuten kehitellyt mallia niin, että kun olen saanut pantaosan valmiiksi, päättelen toisesta reunasta ne silmukat, joita ei käytetä huiviosan tekemiseen. Lopuksi pättelen toisen reunan samalla kuin huiviosankin. Näin ei tule turhia langankatkaisuja ja ylimääräisiä pääteltäviä lankoja. 


1 kommentti:

  1. Voi, voi. Minun on pitänyt tehdä tuollaista huivihattua jo kauan. En vaan saa aikaiseksi.

    VastaaPoista