22.8.2013

Kesäterveiset

Kesä on viuhahtanut ohi nopeammin kuin on ehtinytneuloa, saatikaan bloggailla!

Kesän alkuun valmistui vanhemmalle neidille jo näköjään perinteeksi muodostuva "Nimipäivälahjaneule kesäksi".Malli: Marks&Kattens #12002
Lanka: Trio 444
Puikot: 4,0
Langanmenekki: 400 g
Koko:152 cm


Tavoite oli, että tällä kertaa saan tehtyä neuleen suoraan ohjetta seuraamalla, tarvitsematta muunnella mitään. Haaveeksi jäi....

Koska en ollut varma langan riittävyydestä, mutta halusin tunikasta mahdollisimman pitkän, niin patenttiratkaisuhan on tehdä neule ylhäältä alaspäin ja tietysti myös yhtenä kappaleena. Eli siis: otetaan ohje ja aloitetaan lukeminen lopusta päin.  Ei paljon muokattavaa, eihän?

Paitsi, että olisi tietenkin pitänyt ensihätään vähentää ne saumavarasilmukat....  Kun silmukoita on kymmenellä sentillä 21, suurentaa kahdeksan lisäsilmukkaa pääntietä huomattavasti! Kyllähän se vähän isolta näytti, mutta pakkohan kappale oli tehdä hihantiehen asti ennen kuin voi koittaa tekelettään. Isohan se.

Purkuun vaan ja uusiksi. Vähennetyillä silmukoilla tehtiin toisella yrittämällä vähän vähemmän matkaa ennen uutta kokeilua. Silmukoita tuntui silti olevan liikaa ja vieläkin piti pienentää. Lisäksi tein niskaan pienen korotusosan, jotta tunika istuisi päälle paremmin. Vaan eipä sekään vielä riittänyt.

Kolmannella kerralla en enää viitsinyt purkaa. Ratkaisuna virkkasin lopuksi pääntiehen kiinteitä silmukoita pari kerrosta ja sainkin sen siedettävän kokoiseksi. 

Alkuhankaluuksien jälkeen loppu olikin nopeaa, joskin aivotonta neulottavaa. Kunhan muisti sivuissa levennykset. Silmukkamerkit olivat arvossa arvaamattomassa, kun osuivat käteen ja huomauttivat lisäyskohdasta.

Tykkään kovasti neuleen pinnasta. Langassa vaihtelevat puuvillainen ja viskoosinen osuu ja pinnasta tulee kivan raidoittuva ihan itsestään. Tosin mallikuvassa raidat ovat selvästi leveämpiä ja ehkä hieman kivempia kuin omassa ympyränä tehdyssä versiossa. 

Että näin sain kätevästi ja nopeasti tehtyä Neidille tunikan - ihan melkein suoraan ohjeen mukaan! 

1 kommentti:

  1. Just noin. Ihan ohjeen mukaan, paitsi...
    Nätti tuli kuitenkin ja sehän on tärkeintä, että saaja tykkää.

    VastaaPoista