6.10.2016

Piristystä syksyyn

Vaikka toistaiseksi syyspäivät ovat olleet kuulaita ja aurinkoisia, niin olen jo varautunut sateisen harmaisiin päiviin pirteällä sukkaparilla. 

Räsymattosukkia on tullut nähtyä jos jonkinlaisia. Toiset ovat mielestäni onnistuneet värivalinnaltaa paremmin kuin toiset. Itse mietin väriyhdistelmääni kovasti. Onko tulos ihan liian räväkkä ja räikeä. (Voiko sukat olla liian räväkät???) 

Ystävän yllyttämänä uskaltaudun tekemään pitkät syyssukat pirteistä Villen raitalangoista. 

Mallia otin edellisistä, hyvin istuvista polvareista. Kärjestä aloitin ja pohkeessa asettelin kudinta valmiin sukan päälle ja lisäilin silmukat samaa tahtia. Yleensä olen tehnyt 7 veikan paksuisesta langasta sukat 48 silmukalla. Ilmeisesti Ville on aavistuksen pakumpaa, koska silmukkamäärä piti pudottaa 44:ään, kun jalan päällä tuntui liian löysältä. Onneksi tajusin kokeilla heti alkumetreillä sopivuutta!

Malli: omaan jalkaan sopivat
Lanka: Nordea Raita-Ville sateenkaari (881) ja punakirjava (882)
Puikot: 3,5
Langanmenekki: 185 g
Kudoin vuorotellen 3 kerrosta kummallakin langalla. Kerroksen vaihtumiskohtaa en yrittänytkään sen kummemmin piilotella. Värit vaihtuvat niin, että kerroksen vaihtokohta uppoaa joukkoon mukavasti. Kyllähän kohdan huomaa, kun kuvasta katsoo, mutta asettelin sen reiden sisäpuolelle, joten käytössä ei pistä silmään.

Ihanan värikkäät, paksut, lämpimät ja jalkaan sopivat!2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat sukat! Tuli jotenkin Peppi Pitkätossu mieleen noista :) Itse ostin uusia Ville-lankoja, kun olivat tarjouksessa ja huomasin, että ovat paksumpia kuin Seiskaveikka ja vanhemmat Villet, vaikka gramma- ja metrimäärien pitäisi olla samat. Tein sukat, joissa yhdistin raidallista Villeä ja yksiväristä, vanhempaa Villea ja raitalangan kohdalta sukka on selvästi paksumpi. Toivottavasti se ei käytössä haittaa eikä paksumpaa raitalankaa onneksi ole kuin varressa, niin ei ainakaan paina jalan alla.

    VastaaPoista
  2. Mageet sukat ja jännä kantapää. Edellinen syyshärpäkkeesi on ihana, toivottavasti joskus nään sen "elävänä".

    VastaaPoista