1.10.2016

Syyshärpäke

Vaatekaappi on jo pitkään kaivannut mustaa neuletakkia, jonka voisi helposti töissä vetäistä päällensä.  Siis _mustaa_, apua! Ainoa yhtään sopiva vuodeaika projektille on tietenkin kesä. 

Ravelry-jonosta bongasin Hitofude Cardiganin, joka kiehtoi sekä tekotapansa, että mallinsa vuoksi. 
Kovasti epäilytti miten villalangalle tehty ohje istuisi puuvillalle. Ravelryn projekteista löytyi jälleen kerran apu. Moni oli tehnyt puuvillasta, joten uskaltauduin kokeilemaan. 

Apua löytyi myös koon määrittelemiseen. Valitsin lopulta L-koon, koska tiheys sopi parhaiten 3,25 puikoille ja silloin L-koosta tuli sopiva minulle. Malli: Hitofude Cardigan (rav.link)
Lanka: Hjertegarn Cotton 8, 199
Puikot: 3,25
Langanmenekki: 320g
Koko: M


Hämmästyttävää kyllä, neule valmistui meikäläisen mittapuulla todella nopeasti. Kahdessa kuukaudessa! Olihan siinä kesäloma aikaa, mutta silti. 

Tässä olen jo ehtinyt Hitofudeani jonkun aikaa käyttääkin. Oikein kiva pitää päällä ja puolipitkät hihat ovat juuri sopivat. Tykkään ja tulen varmasti käyttämään paljon. 
Saatanpa jopa tehdä jostain villalangasta toisen talveksi, siihen sitten ehkä vähän pidemmät hihat. Toisaalta "tekemättömiä" malleja on jonoksi asti, ehkä talviversio jää vain haaveeksi
Mustan kuvaaminen oli todella haasteellista. Ylivalotettiin vaaleat osat, jotta kuviosta saataisiin edes jotain näkyviin. Oikeasti siis on ihan mustan musta takki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti