28.1.2017

Kolme yhdessä

Eräällä työkaverillani oli tehtynä Ravelrystä malli 3 in 1. Tykästyin siihen oikein kovasti, paita näyttää siltä kuin päällä olisi yhden paidan sijaan kolme kerrosta erivärisiä paitoja. 

Mietin pitkään lanka- ja värivalintoja. Ohjeen suositustiheys on 23 s /10 cm ja langoissa oli metrejä 155-175 /50g. Mikään ei oikein tuntunut sopivan paksuudeltaan ja tiheydeltään. Noin ohuista langoista en saa annettua tiheyttä ilman, että jälki muistuttaa lähinnä kalaverkkoa! 

Mikä olikaan ratkaisu.... Otin langaksi vielä ohuemman langan! Ihanan pehmeä merino-sukkalanka Arwetta classic. Ja ohjeesta sitten vähän isompi koko. Yllättävää kyllä, sain tiheyeksi lopulta 24,5 s/10 cm. Eikä pinta kuitenkaan kalaverkolta näytä, vaikka puikkokokona on 3,25. Hurjalta se ensin tuntui, kun sukat olisin tikutellu 2,25 puikoilla!

Tein paidasta jonkin verran ohjetta lyhyemmän ja hihoista erityisesti, koska ylipitkät hihat lyhyisiin käsiin olisi jo vähän turhan paljon liikaa. Langanmenekki olikin uskomattoman pieni. Koko paita ei paina edes 300 grammaa! Tummaa sinistä meni juuri ja juuri kaksi kerää, eli 100 g. Olin jo varautunut hätäratkaisuna vaihtamaan kaulukseen tilalle tummansinistä Maijaa, jos Arwetta loppuu kesken. Eipä sitä jäänyt kuin alta metri! Kirkkaampaa sinistä meni puolitoista kerää ja turkoosia ja fuksiaa kumpaakin alle kerä. 
Malli: 3 in 1 (rav.link)
Lanka: Arwetta Classic turkoosi (202), fuksia (153), 
t.sin. (145) ja kirkas sin. (144)
Puikot: 3,25 
Langanmenekki: 270 g
Koko: MTykkäsin myös siitä, että paita tehtiin yhtenä kappaleena ja hihat ovat jossain määrin istutettuja. Tai no, yhtenä ja yhtenä. Ensin tehtiin turkoosi osuus, sitten luotiin fuksialla uudet silmukat, kudottiin pari kerrosta sitä ja sitten yhdistettiin palat toisiinsa neulomalla. Sama muitten osien kanssa.
Saumoja ei kuitenkaan ole muuta kuin nappilistojen alareunoissa.
Merinovilla lämmittää kivasti, mutta ohutta paitaa kestää pitää sisätiloissakin. Olen tyytyväinen tulokseen. Ainoa, mikä vähän tökkii, on napit. Valitsemani napit löytyivät omasta varastosta, mutta ne ovat vähän liian isoja. Ylimmässä, turkoosissa kauluksen osassa kaksi nappia on vähän liikaa ja ahtaasti. Olenkin suunnitellut sen purkamista ja laittamista vain yhden napinläven siihenkin. Tosin nyt kun olen jo vähän aikaa paitaa pitänyt, taitaa käydä niin, että se jää tuollaiseksi kun on.1 kommentti: