Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2010.

Äidille ja vauvalle

Kuva
Nämä ovat olleet jo jonkin aikaa odottamassa että siskon vauva suostuisi putkahtamaan ulos masuasunnostaan. Se olikin niin kiva paikka, että ei sieltä millään olisi pois lähtenyt....

Tyttöhän sitten viime viikolla syntyi ja sain nämä lahjat vihdoinkin eteenpäin.

Kun näin tämän mallin, niin saman tien päätin, että tällaisen haluan tulevalle vauvalle tehdä. Vieläpä oikein mallin mukaan ja suoraan ohjeesta! (Vain se korosteväriraita keltaisella puuttui) Värit olivat oikein kivat ja sopisi sekä tytölle ja pojalle.

Äkkiähän se valmiiksi tuli, pienen pieni takki. Lankaakin jäi, niin että tein vielä myssyn. Se on "melkein perinteinen" vauvalakki, mutta tämä versio on tehty ylhäällä lyhennetyillä kerroksilla, niin ettei ompelua tarvittu.
Ja vielä jäi lankaa ja tein lapaset, ihan ilman peukaloa, mutta varmuudeksi kiristysnauhoilla. Ja sitten melkein kaikki limenvärinen oli käytetty. Petroolia jäi vielä, mutta annoin jo olla.

Nappien kanssa sain raapia päätä, mistäköhän löytyisi sopivat. …

Matkasukat

Kuva
Meinasin kirjoittaa otsikoksi Junasukat, mutta siitähän olisi voinut saada ihan täysin väärän kuvan sukkien olemuksesta!
Mutta junassapa näitä(kin) sukkia olen tehnyt. Työmatkalla aina muutaman kerroksen ehti kutoa. Keskimäärin alle kymmenen kerrosta suuntaansa, pari kertaa laskin :-) Eipä tuo junamatka kovin kauaa kestä, mutta jotenkin vaan siinäkin pätkällä pitää kudin kaivaa esiin. Pienen iäisyyden valmistuminen ottikin, vaikka, kiitos VR:n joinain päivinä matka kestikin tupla-ajan normaaliin verrattuna.
Valmistumiselle ei ollut mitään paineita, kunhan oli matkatekemistä.Malli: Tavissukka, päällä resori
Lanka: Nalle Colori (866) ja Nalle (148)
Puikot: 2,75
Koko: 36-37
Langanmenekki: 84 g


Lanka oli Nuoren Herran toiveesta ostettua Nalle Coloria. Muutamien ensimmäisten kerrosten jälkeen totesin kuvion olevan aika järkyttävää. Onneksi varastosta löytyi myös yksinväristä Nallea, jolla sain tasoitettua pahimmat läiskäkohdat. 2 kerrosta yksiväristä ja 4 kerrosta coloria. Lopputuloksena ihan mu…

Joululahja valmiina!

Kuva
Vihdoinkin viime viikolla valmistui vanhemman neidin joululahjavillatakki. Siis ei suinkaan joulun 2010, vaan joulun 2009....
Kyllähän mä huomasin jo hyvissä ajoinen ennakkoon, että kesken taitaapi jäädä, mutta mitäs siitä. Halusin takin olevan silti ylläri, joten en luovuttanut, vaan tein sitä edelleenkin salaa iltasella lasten nukkuessa. Sehän venytti projektia entisestään. Lopputulos on silti VAU!

Modassa ohjeen kuvasivulla luki "Kauniit neulejakut kuuluvat äidin ja tyttären juhlaeleganssiin" - ja täähän on se "äidin" jakku. :-) Kun katselin valmiin ohjeen mittoja koossa XS, mittailin neidin vanhoja villatakkeja ja mietin valitsemani langantiheyttä, tulin siihen tulokseen, että kyllä se XS taitaa olla aika sopiva meidän Neiti 7 v:lle! Ensimmäisten kerrosten ja palmikoiden jälkeen piti sitten kuitenkin pienentää vielä kokoon XXS. Eli vähennettiin silmukoita pari mallikertaa.
Pituuttakin piti tietenkin säädellä, mutta oikeastaan ei kovin paljoa. Ohuempi lanka antoi…

Viikossa valmista

Kuva
Olen jo pitkään ajatellut, että jonkinnäköinen paksuhko liiviviritelmä olis kiva juttu. Töissäkin on ollut niin pirskatin kylmää, että vallan koko ajan paleltaa. Lämmintä saa olla päällä.
Mietintää mietintää... lankojen ihmettelyä.... mallin etsintää.... Kunnes välähti: Mullahan on jossain jemmassa Bostonia puoli kiloa (hmp., myönnetään, kahta väriä, molempia se puoli kiloa....), eiköhän siitä liivin saa! Joskus jostain messuilta hyvin halvalla hamstrattua. Siitä piti tulla ehkä jotain, pieni suunnitelman poikanen muistaakseni oli. Mutta mitä ja kenelle? Taisi aika kulua sen projektin ohi.
Malliksi valikoitui Shalom Cardigan, joka on ollut maybe-to-do -listalla pitkän aikaa. Yksinkertainen, nopea ja ylhäältä alas tehtävä malli. Eikä ollenkaan ommeltavia saumoja.

Eipä siinä muuta kuin puikot suihkimaan. Nopeastihan Valmista tuli, kasin puikoilla paksua lankaa.
Malli:Shalom Cardigan
Lanka: Schachenmayr Nomotta Boston, väri 32
Puikot: 8,0
Langanmenekki: 325 g


Tiheys: melkein ohjeen mukaan. S…