Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuu, 2011.

Viikonloppupipot

Kuva
Viime viikonloppuna luvattiin niin lämpimiä ilmoja, että tuntui aiheelliselta tehdä neideille kevätpipot. Ei ihan ohuita vielä (niitähän onkin), mutta jotain kevyempää talvilakkien tilalle.
Denim Ultra tuntui sopivalta langalta. Vaikka siinä onkin peräti 60% akryyliä. Jos nyt tämän kerran.... Mielenkiintoiseksi langan tekee että siinä on myös 25% puuvillaa ja 15% villaa. Saas nähdä miten käyttäytyy pidossa ja pesussa.
Pari  kerää tätä ja eri värit vielä, että erottuu edes vähän. Ensin kysyin Neiti 5 v:ltä että jos saisit valita, kumman ottaisit? Sitten kysyin Neiti 8 v:ltä saman kysymyksen. Tietenkin niin, ettei toinen ollut kuulemassa kun toinen vastasi. Ja uskomaton tapahtui: kumpikin valitsi eri värin! Jos olisin kysynyt niin, että toinen kuulee, niin varmasti olisi tullu: "Mä haluun KANS ton värisen!"
Mallia ei taaskaan ollut. Aloitin ylhäältä, että saisin käytettyä koko kerän mahdollisimman loppuun. Alku näytti aika epätoivoiselta: silmukoita oli 40 ja räpellus niin pieni,…

Kevättalven paita

Kuva
Vaikka Novitan mallit ei aina iske meikäläisen makuun, talven Novita-lehdessä oli yksi malli, joka kolahti heti, kun sen näin. Nimittäin malli numero 60. Se näytti juuri meidän Neiti 8 v:n paidalta. Tykkäsin kovasti tuosta palmikkokuviosta ja palluroista siinä keskellä. 
Nalle-lankaa ei voinut kuvitellakaan Neidille tuollaiseen korkeakauluksiseen paitaan. Sitä ei pidettäisi kun kutittaa niin vietävästi. Langaksi valitsin Palinon, joka on 100% merinovillaa mutta silti konepestävää. Lanka on ihanan pehmeää ja jotenkin kiiltävän oloista. Väreistä olisi voinut valita useammankin, niin ihania ne ovat. 
Aloitin paitaa joskus joulun jälkeen. Välillä valmistui ihan vauhdikkaastikin. Välillä ei... kovimmilla pakkasilla lohduttauduin sillä, että ei lyhythihaista paitaa voisi vielä käyttääkään. 
Kun vihdoin kappaleet olivat valmiina, muistin taas miksi ei pidä tehdä helmineuletta. Aina ne kappaleet vetävät vinoon. Tietääkö joku mistä se johtuu? Kappaleen toinen reuna on senttikaupalla pidempi kuin …

Tehtyä 2010

Huomasin tässä, että sitä on jäänyt tekemättä yhteenveto viime vuoden neuleista!

Yhteensä lankaa kului n. 6700 g, mikä on yllättävää, sillä määrä on jopa vähän enemmän kuin edellisenä vuonna. Tuntuu, että aikaa on ollut paljon vähemmän ja aikaansaannoksia samaten. Hyvä on, myönnetään, että Sylvistä suurin osa oli tehty jo vuoden 2009 puolella, siinä suurin suu näinkin suureen langankulutukseen.
villatakki x 2 villapaita x 3 liivi  poncho  hame  iso huivi x 3 pienempi huivi x 3 bolero pipo x 3 vauvan paita x 3 vauvan lakki x 3  vauvan lapaset x 2 vauvan sukat x 2 nukenasut x 2 sukat 
Uskomattominta listassa on, että sukkia ei todellakaan valmistunut kuin nuo yhdet! Eikä yhtään lapasparia! No parit, kokoa vauva. Onneksi tämän vuoden puolella molempien tilit on jo avattu.
Itselle ei paljoa valmistunut: liivi ja pipo. Onneksi sentään Sylvi! Myös kaikille muille perheenjäsenille valmistui villapaita tai -takki - toki nuorimmaiselle vain boleron muodossa. Kaikki lapset saivat myös tasapuolisesti päähin…

Visio ja mitä siitä tulikaan

Kuva
Ensin oli Visio. Pitäisi saada liivi. Musta ehkäpä. Sellainen jota voisi pitää kaikkien niitten punaisten puseroiden päällä, joita kaappi on puolillaan. Että saisi vähän hillitympää ilmettä välillä. 
Sitten löytyi lanka. Marks&Kattensin Eco Multi Ull. Eihän se ihan pelkkää mustaa ole... mutta hillittyä kuitenkin. Ja kivasti raidoittuvaa. Mikä parasta, myös sopuhintaan. Malli? Ei löytynyt äkkiseltään Visiota vastaavaa mallia, mutta sen verran simppeli suunnitelma, että eiköhän se näillä taidoilla onnistu hatusta vetäisemällä. Suora kappale, etuosaan leveähkö resori.
Aika nopeasti tajusin, että kappale pitää tehdä yhteinäisenä jos meinaa saada raidat saman levyiseksi sekä etu- että takakappaleeseen ja myös yläosaan. Siis leikkaamaan? Huh! Lanka on myös aika paksua, joten ihan en luota vanhan ompelukoneeni tikkauskykyyn ja siksakin leveyteen. Onneks minulle kerrottiin, että huolittelun voisi tehdä myös virkkaamalla. Googlettamalla löytyi ohjeet. Näytti toimivaan. Uskaltaisikohan? Tällä …