Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on syyskuu, 2013.

Viimeiseen metriin

Kuva
Neiti (silloin vielä) 10 v. katseli keväällä Cookie A:n sukkia. rakkaudella. -kirjaa ja ilmoitti haluavansa German Stockingit. Äiti ensin nikotteli, että mittoja on ihan liikaa eikä taida osua noin nuoren neidin jalkoihin sopivaa kokoa ollenkaan. Pienen pehmittelyn jälkeen päädyttiin siihen, että jospas kuitenkin otetaan mitat ja katsotaan mahtaisiko onnistua. 
Yllätys oli suuri, kun useamman mittauksen perusteella oli pakko todeta, että urheilevalla neidillä on niin paksut pohkeet, että ei kannata edes aloittaa pienimmästä koosta. Sekä varren että jalkaterän koko pitäisi olla toiseksi pienin. Eikä Neidin jalka mielestäni suuren suuri ole. 
Aloitin siis ja tein koon V2-J2 mukaisen 82 silmukan joustimen. Mutta tulos oli ihan liian löysä. Vähensin silmukat pienempään kokoon. Jatkoin V2-J1 silmukkamäärillä. Kokeiltiin välillä, mutta jonkin matkan päästä alkoi tuntua siltä, että sukasta tulee sittenkin liian tiukka. Kasvunvaraa saisi vähän olla, eikä haittaisi vaikka sinne alle saisi suk…

Pieni kesäpaita

Kuva
Bambulangasta on tullut neulottua yhtä jos toistakin. Jostain syystä itselle ei ole kesäpaitaa siitä tehtynä, vaikka jo useampana kesänä olen sitä miettinyt. Alkukesästä sitten Blend Bamboohon tuli uusi, ihana tumman viininpunainen sävy. Siitä piti ehdottomasti saada kesäpaita.
Mallia etsiskelin pitkään ja hartaasti. Selasin kaikki jemmassa olevat lehdet ja tietenkin Ravelryn läpikotaisin. Mikään ei kuitenkaan tuntunut juuri siltä mallilta jonka haluaisin tehdä. Kunnes sitten juuri ennen kesälomani alkua ilmeistyi uusi Moda ja - tadaa - sieltä löyty malli, joka oli täydellinen. Ei ihan sileää neuletta, mutta ei liian pitsistäkään. Ei ihan yksivärinen, mutta ei liian kirjavakaan. 
Lomallahan on aikaa kutoa.... Bambu on mukavaa kutoa vaikka lämpimämpänäkin kesäpäivänä, koska se ei hiosta. Ihan kesäloman aikana en neuletta saanut valmiiksi, mutta ehti kuitenkin vielä näihin kesäisiin päiviin, joita on riittänyt! 
Kuvaaminen tuntuu aina unohtuvan kun paita on päällä ja/tai kuvausavustaja…