Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on tammikuu, 2016.

Sukkaputki jatkuu

Kuva
Sukat on hassu juttu.
Perussukkaa osaa tehdä vaikka unissaan, niitä on kiva tehdä jos haluaa aivotonta työtä. Välipalana isompien juttujen lomassa. Paksusta langasta saa nopeasti aikaan isommatkin sukat. Ohut lanka ja mutkikas kuvio vaativat täydellistä huomiota ja pitkää pinnaa.
Vaikka kuinka vannoisi, ettei enää ikinä koske sukkapuikkoihin, kohta jo huomaa väkertävänsä uutta paria.
Joululahjasukkarutistuksen jälkeen kuvittelin jatkavani johonkin ihan muuhun suuntaan. Vaan eikös joulunpyhinä alkanut mieltä kaivaa joulusukat ihan itselle. Monena vuonna olen ajatellut sellaiset tekeväni. Aina vain on käynyt niin, että lahjojen teko on mennyt edelle eikä aika ole riittänyt enää omiin sukkiin. Sitten pyhinä on jo tuntunut liian myöhäiseltä enää siksi jouluksi aloittaa, mutta nyt ei tuntunutkaan! Aikaa riitti sekä ohjeiden selailuun että lankavarastojen katsasteluun. 
Valinta osui jo jonkun aikaa nämä-haluan-joskus-tehdä -listalla olleisiin sydänsukkiin. Varastosta löytyivät myös juuri jo…

Joululahjasukat

Kuva
Näin sitä ihminen taas joutuu perumaan sanansa.
Enkö maaliskuussa ollut sitä mieltä, että jos ikinä minkäänlaisia toivesukkia kenellekään teen, niin laitan tarkat rajoitukset. Mutta, mutta....  Jonkun verran ennen joulua kysäisin siskolta, että mahtaisivatko hänen lapsensa tykätä, jos saisivat valita millaisia sukkia joulupukki toisi. Eipä mennyt montaa päivää, kun vastaus tuli: Frozen Elsa ja Mindcraft Steve. Näin. 
Steve oli kohtuullisen helppo toteuttaa, moinen palikkahahmo taipuu neulekuvioksi helposti. Vähän piti omilta lapsilta kysellä tarkistelevia tietoja, että meni värit ja muut kohdilleen.

Lanka: Gjestal Maija (vihr. 211, iho 253,  turkoosi 290, sin. 225,  rusk. 255, musta 201) Puikot: 2,75 Koko: 34

Elsa vaati jo enemmän aivotyötä ja säätämistä. Kelailin erilaisia kuvia sukista, joita ihmiset olivat tehneet, mutta mikään ei oikein kolahtanut. Kovin isokaan kuva ei voinut olla 32 kokoiseen sukkaan. En myöskään halunnut tehdä polvisukkia tai silmukoida älyttömiä määriä. 
Sain ide…