Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on lokakuu, 2016.

Piristystä syksyyn

Kuva
Vaikka toistaiseksi syyspäivät ovat olleet kuulaita ja aurinkoisia, niin olen jo varautunut sateisen harmaisiin päiviin pirteällä sukkaparilla. 
Räsymattosukkia on tullut nähtyä jos jonkinlaisia. Toiset ovat mielestäni onnistuneet värivalinnaltaa paremmin kuin toiset. Itse mietin väriyhdistelmääni kovasti. Onko tulos ihan liian räväkkä ja räikeä. (Voiko sukat olla liian räväkät???) 
Ystävän yllyttämänä uskaltaudun tekemään pitkät syyssukat pirteistä Villen raitalangoista. 
Mallia otin edellisistä, hyvin istuvista polvareista. Kärjestä aloitin ja pohkeessa asettelin kudinta valmiin sukan päälle ja lisäilin silmukat samaa tahtia. Yleensä olen tehnyt 7 veikan paksuisesta langasta sukat 48 silmukalla. Ilmeisesti Ville on aavistuksen pakumpaa, koska silmukkamäärä piti pudottaa 44:ään, kun jalan päällä tuntui liian löysältä. Onneksi tajusin kokeilla heti alkumetreillä sopivuutta!
Malli: omaan jalkaan sopivat Lanka: Nordea Raita-Ville sateenkaari (881) ja punakirjava (882) Puikot: 3,5 Langanmen…

Syyshärpäke

Kuva
Vaatekaappi on jo pitkään kaivannut mustaa neuletakkia, jonka voisi helposti töissä vetäistä päällensä.  Siis _mustaa_, apua! Ainoa yhtään sopiva vuodeaika projektille on tietenkin kesä. 
Ravelry-jonosta bongasin Hitofude Cardiganin, joka kiehtoi sekä tekotapansa, että mallinsa vuoksi.  Kovasti epäilytti miten villalangalle tehty ohje istuisi puuvillalle. Ravelryn projekteista löytyi jälleen kerran apu. Moni oli tehnyt puuvillasta, joten uskaltauduin kokeilemaan. 
Apua löytyi myös koon määrittelemiseen. Valitsin lopulta L-koon, koska tiheys sopi parhaiten 3,25 puikoille ja silloin L-koosta tuli sopiva minulle. 


Malli:Hitofude Cardigan (rav.link) Lanka: Hjertegarn Cotton 8, 199 Puikot: 3,25 Langanmenekki: 320g Koko: M

Hämmästyttävää kyllä, neule valmistui meikäläisen mittapuulla todella nopeasti. Kahdessa kuukaudessa! Olihan siinä kesäloma aikaa, mutta silti. 
Tässä olen jo ehtinyt Hitofudeani jonkun aikaa käyttääkin. Oikein kiva pitää päällä ja puolipitkät hihat ovat juuri sopivat. Tykkää…