23.8.2008

Huivisatoa

Vihdoinkin saimme kuvatuksi tuotoksia!

Ensinnä esittelyyn huivit. Tämä ensimmäinen on se jo keväällä valmistunut, josta vaan ei tähän mennessä ole saanut kuvaa otetuksi. Mallina on Goddess Knits:in sivuilta huivi nimeltään Diamonds Are A Girl's Best Friend.


Malli: Diamons Are A Girl's Best Friend
Lanka
: Novita Virkkauslanka Color, väri 878
Puikot: 5,0
Koko: n.170 x 75 cm
Langanmenekki: 145 g


Lanka ei tietenkään ole sinne päinkään kuin ohjeessa, eikä puikkokokaan täsmää, mutta koko on silti aika paljon pienempi kuin ohjeen kuvassa. Sen mukaan koko onkin 78" x 43" eli luokkaa 200 x 110 cm. En silti valita, mielestäni oikein sopivan kokoinen minulle.
Projektin sujumisesta ei enää ole tarkkoja muistikuvia, väsäsinhän huivia jo viime kesänä - häistä, joihin huivi oli tarkoitettu alkaa olla tasan vuosi... Sen muistan, että useammassakin kohdassa kavennukset menivät väärin: sekosin kohdissa, joissa kavennettiin kaksi silmukkaa. Välillä piti nostaa yksi, kutoa kaksi yhteen ja vetää nostettu yli, välillä taas pitikin nostaa ensin kaksi, sitten kutoa yksi ja nostaa kaksi yli. Onneksi ne on sen verran pieniä virheitä, ettei kauempaa huomaa.
Reunuksen tein keväällä. Se tulikin nopeammin kuin kuvittelinkaan. Joku laskuvirhe silmukkamäärissä oli, kun jouduin vähän soveltamaan, että meni kuviot tasan.
Lopputulos on ihan mieluinen. Vähän kyllä häiritsee tuo colorin värisävyn vaihtelu. Näyttää siltä, että huivissa olisi jotain läiskiä tai virttymiä niissä kohdin, joissa lanka on vaaleampaa. Toivottavasti näyttää vain omissa silmissä!

Toisena sitten Revontuli, olkaa hyvä!


Malli: Revontuli Ullasta
Lanka: Virolainen liukuvärjätty villalanka
Puikot: 5,0
Langanmenekki: 185 g

Huivi on edelleen pingoittamatta, nyt koko on 140 x 65 cm. Tämä valmistuikin todella nopeasti ja ah, niin ihanan värinen. Tein yhden mallikerran ohjetta enemmän ja sainkin päättelykerroksen mukavasti tumman sävyiseksi.
Seuraava Revontuli on jo puikoilla, joululahjaksi tulossa (hyvä valmistautua ajoissa, eikö!) ja siihen teenkin lisäykset langankiertoina. Harmi vaan, että langan väri vaihtuu paljon pidemmin välien kuin tässä ensimmäisessä!

Blogger tuntuu lataavan kuvia _todella_ hitaasti, joten sukista seuraavalla kerralla!


2 kommenttia:

  1. Kauniita huiveja :)

    VastaaPoista
  2. Upeita huiveja molemmat!

    Lomailen poikien kanssa vielä tämän viikon ja eksyttiin tänään perhekerhoon. Ei näkynyt teitä siellä, ei. Tais kyllä meillä jäädä ekaksi ja vikaksi kerhoksi pitkään aikaan...

    Mukavaa syksynaloitusta! :)

    VastaaPoista