24.8.2008

Sukkasadon varaslähtö

Ilmottauduinpa pienen harkinnan jälkeen Sukkasatoon minäkin.


Kummilasten äidit ja vähän muutkin ovat "tilailleet" syksyn lahjatoiveiksi villasukkia. Toivottavasti intoa sitten piisaa omienkin lasten sukittamiseen, eikä mikään muu työ vie mukanaan. Tarvetta sukille olisi siis omassakin perheessä.

Pieni varaslähtö sadonkorjuuseen on otettu ja tässä kuva heinäkuussa valmistuneista Miehen sukista.


Malli: Gentleman's Sock for Evening Wear
Lanka: Rellana Flote Socke - Stretch Ringel väri 3021 (ja 3020)
Puikot: 2,25
Koko: 44
Langanmenekki: 155 g

Mallineule näyttää ihan kivalta, jopa miesten sukkiin. Onhan se sentään herrasmiehen sukaksi tarkoitettukin. Malli on Nancy Bushin kirjasta Knitting Vintage Socks.
Sukka on kerrankin orjallisesti ohjeen mukaan tehty. (Mitä nyt mallineule alkaa jokusen sentin ohjetta aikaisemmin.) Kantapää on ensimmäinen ranskalainen tekemäni. Kirjassa mainitaan, että se sopii erityisesti henkilöille, joilla on korkea jalkapöytä, joten eiköhän seuraaviinkin Miehen sukkiin sellainen tule. Kärkikavennukset tähtikavennuksena, joka myös oli uusi tuttavuus.

Varrella on pituutta reilusti: 26 cm. Koska ohjeessa oli langanmenekiksi mainittu 540 m, ja näissä ohuissa sukkalangoissa metrejä on 420, epäilin langan riittävyyttä. Onneksi varastossa oli kahta melkein samaa väriä, yhdistin ne. Jos katsoo oikein tarkkaan, saattaa huomata, että resori on tehty eri värillä kuin muu sukka. Jos oikein totta puhutaan, myös toisen (kuvassa ylemmän) sukan kärjessä viimeiset 2 cm on toista väriä. Oikeassa siis olin! Hyvä puoli on se, että kerrankin tuli käytettyä ihan koko kerä lankaa. Ei jäänyt pienen pientä nyttystä.
Mielenkiintoista on, että sukkien painoksi tuli (usean punnituksen jälkeen) 155 g. Yksi kerä painaa 100 g, ja toisesta käytetty vain resorien verran, ja kerässä edelleen 90 g lankaa. Näyttää olevan Rellanalla aika reilut kerät...

Nämä puolestaan ovat ensimmäiset valmistuneet lahjasukat. Kummipojalle menossa.


Malli: Gentleman's Fancy Sock (mukaeltu)
Lanka: Novita Jussi, värit 740 ja 782
Puikot: 3,75
Koko: 32
Langanmenekki: 83 g

Tähänkin mallin nappasin samasta Nancy Bushin kirjasta. Vähän soveltamista vaati, tämäkin ohje on ohuelle sukkalangalle ja koko aikuisen miehen.

Raidoissa 6 krs 2o, 2n. Seuraavassa värissä 2n, 2o. Värin vaihtumiskohdassa ensin 1 krs kokonaan oikein. Kärjessä ei väritys mennyt ihan niin kuin olisin halunnut eli vihreän raidan jälkeen heti kärkikavennukset. Kun en etukäteen mittaillut raitojen asettumista, niin olkoot.
Nopeasti valmistuivat, raidat aina "nopeuttavat" työn etenemistä.

2 kommenttia:

  1. Komeita sukkia ovat lähipiirisi miehet saaneet!

    VastaaPoista
  2. Hienoja sukkia! Tulin tutustumaan latolaisiin. :)

    VastaaPoista