26.11.2008

Vähän näytettävää

Jotain esiteltävääkin on vihdoin tullut valmiiksi.

Ensin piti tehdä neiti Kaikki Kutittaa:lle kaulahuivi. Kauluri ei enää käy. Nappasin sitten kaupasta mielestäni tarpeeksi paksun, mukavan pehmeän, ei kutittavan langan, joka kaiken lisäksi sopii talvipuvun väriin. Kotona sitten vasta hoksasin, että hitsit vieköön, Eskimohan huopuu. Toivottavasti en erehdyksessä heitä koneeseen, niinkuin lasten villavaatteet yleensä. Onneksi huivi harvemmin tarvitsee pesua!

Malli on perinteinen, mutta jossain määrin modattu. Siis "vauvahuivi", jossa lenkki toisen pään läpiviemiselle. Lenkki on perinteistä poiketen vain toisessa päässä, saa juuri niin tiukalle kun haluaa. Neulepinta ei ole ainaoikeaa - se venyy aikaa myöden liiaksi, ainakin lasten käsittelyssä - vaan ihan 1 o, 1 n joustinta. Patenttineuletta koitin, mutta tuli jo liian paksu.

Tätä mallia olen ennenkin tehnyt. Korvaa hyvin kaulurin, ei ole liian pitkä, eikä tule inhottavaa solmua kaulaan. Voi pitää takin/puvun alla, eikä ahdista liikoja.

Malli: "melkein perinteinen" vauvahuivi
Lanka: Eskimo Print, väri 16
Puikot: 7,0
Langanmenekki: 69 gToinen valmistunut (vihdoinkin!) on joulutunika. Novitan syksyn ohjeista. Rose Mohair vaihtui vanhaan Kid Mohairiin. Langan karvaisuus kävi kurkkuun pahasti, mutta helpotti onneksi loppua kohden. Tottumiskysymys?

Lopputulos on omituinen tönkkö äitiysmekko. Päällä pöpöttää koko ajan - oliskohan Rose Mohari laskeutunut kauniimmin? Kaula-aukkokaan ei mene niin nätisti kuin kuvassa... Ehkä nyt tänä jouluna kuitenkin laitan päälleni - kyselkööt sukulaiset sitten perheenlisäyksestä...Malli: Novita syksy 2008
Koko: S
Lanka: Kid Mohair, väri 542
Puikot: 5,0
Langanmenekki: 142 g


Vaaka näyttää tuon alle 150 g, mutta kyllä piti neljännestä kerästä aloittaa. Koskakohan opin punnitsemaan lankakerät ennen kutomista. Varsinkin tuntuu noista Novitan keristä jäävän vajaaksi... En usko, että päättelylangat / langanvaihtokohdat montaa grammaa veisivät.

Kuvan laadut on taas ei-niin-hyvää -laatua. Olis vaan pitänyt odottaa päivänvaloa ja lumihankea, mutta kun kiireellä illalla halusin kuvat. Tai jos saisi uuden kameran (tai jos sen vanhan saisi korjattua), niin voisi ottaa itsekin kuvia, eikä tarvitsisi odottaa Miestä - järjestelmäkameran asiantuntijaa. Vai pitäiskö opetella itse käyttämään tuota järkkäriä???

1 kommentti:

  1. Aijaa, toi on niitä kysymyksiä herättäviä neuleita "onks toi sun nainen raskaana?" *hihittää ja muistelee eilisiä juttuja*

    Jos heität eskimon koneeseen niin sitten voit tehdä patalappuja kaulaliinasta ja uuden kaulaliinan uudesta langasta :-) ja sen voi taas huovuttaa kun kyllästyy ;-)

    VastaaPoista